Cum sa faci inghetata Paleo cu banane

Cum sa faci inghetata Paleo cu banane

Doar pentru ca esti la dieta paleo nu inseamna ca nu te poti bucura de o inghetata! Sigur, aceasta nu poate include lactate, ceea ce inseamna ca nu exista smantana in continut, insa , textura cremoasa a inghetatei nu va lipsi. Si asta datorita bananelor! Pentru ca da! Azi, iti prezentam reteta pentru inghetata Paleo cu banane!

Inghetata paleo cu banane. Ingrediente pentru 2-3 portii:

- 3 banane mari si coapte;

Inghetata paleo cu banane. Mod de preparare:

- curata bananele si tai-le felii mici(de circa 2,5 cm). Cu cat feliutele de banane sunt mai mici, cu atat se vor amesteca mai usor in robotul de bucatarie!

- congeleaza bananelel maruntite timp de minimum 2 ore. Pune feliutele de banane intr-un recipient etans si baga-le la congelator. Lasa-le macar doua ore. Ideal ar fi sa stea peste noapte, pentru a se inngheta cum trebuie!

- pune bananele congelate intr-un robot de bucatarie si amesetca-le circa un minut. Odata ce bananele sunt inghetate, scoate-le din congelator si pune-le intr-un robot de bucatarie. Amesteca-le cel putin un minut. La inceput se vro sfarama, dar la final se vor amesteca bine si vor avea textura moale, potrivita pentru inghetata ta! Opreste aparatul si curata bucatelele de banane de pe peretii interiori, apoi mai amesteca cateva zeci de secunde.

- congeleaza inghetata pentru o ora, daca doresti sa fie mai ferma. Daca kiti place mai moale, consum-o direct, dupa ce o scoti din robot. Orneaza inghetata de banane cu toppinguri paleo, cum ar fi menta proaspata, nuca de cocos maruntita, fructe de padure sau nuci tocate. Poti pastra inghetata in congelator chiar si o saptamana!

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Doar pentru ca esti la dieta paleo nu inseamna ca nu te poti bucura de o inghetata!...
Doar pentru ca esti la dieta paleo nu inseamna ca nu te poti bucura de o inghetata!...
Inghetata reprezinta unul dintre cele mai populare preparate de cofetarie din lume! Racoritoare, colorata si gustoasa, cunoscuta...