Cum sa faci tort fara coacere. 4 retete minunate

Cum sa faci tort fara coacere. 4 retete minunate

Tortul fara coacere e simplu de facut si nu necesita mult timp. El reprezinta o optiune grozava pentru copiii care nu pot folosi inca un cuptor si evident pentru cei care inca nu au un cuptor. Un alt avantaj major? Tortul fara coacere este la fel de gustos precum variantele sale preparate in cuptor! Gata cu introducerea! Mai jos iti prezentam 4 retete minunate de tort fara coacere. Nu rata niciuna!

Tort fara coacere cu biscuiti Oreo. Ingrediente:

- 20 biscuti Oreo/alta marca de biscuiti crocanti de ciocolata;

- frisca.

Tort fara coacere cu biscuiti Oreo. Mod de preparare:

- pregateste placa pentru tort. Poti cumpara placile pentru tort sau le poti crea acasa. Peste o bucata de carton dretunghiulara pune folie de plastic si vei obtine placa pentru tort;

- aseaza biscuitii Oreo in straturi. Alterneaza fiecare strat de biscuiti cu un strat de frisca. Daca doresti, poti scoate umplutura cremoasa din biscuiti. Ori o elimini, ori o amesteci cu frisca. Cum doresti!

- inveleste tortul in frisca. Unge tortul peste tot cu frisca;

- introdu tortul intr-un recipient ermetic;

- baga recipientul cu tortul la congelator 4-6 ore;

- muta tortul la frigider pentru o ora;

- scoate tortul si savureaza-l!

Tort Ecler fara coacere. Ingrediente de baza:

- 2 pachete de 85 grame de budinca instant de vanilie;

- 3 cani de lapte;

- 225 grame de frisca vegetala;

- biscuiti Graham.

Tort Ecler fara coacere. Ingrediente pentru topping:

- un sfert de cana de pudra de cacao (neindulcita);

- trei sferturi de cana de zahar;

- un sfert de cana de lapte;

- un baton de unt/ o jumatate de cana de unt;

- o lingurita extract/esenta de vanilie.

Tort Ecler fara coacere. Mod de preparare:

- pune amestecul de budinca si laptele intr-un castron;

- bate ingredientele bine cu un tel;

- adauga toppingul si amesteca iar cu telul. Ai obtinut budinca dorita!

- tapeteaza tava in care doresti sa prepari tortul cu biscuiti Graham;

- intinde jumatate din amestecul de budinca peste biscuiti. Foloseste o spatula pentru a distribui amestecul uniform;

- alterneaza straturilem de biscuiti cu cele de budinca, pana termini crema;

- incheie cu un ultim rand de biscuiti;

- fa toppingul pentru partea de sus. Pune praful de cacao, laptele si zaharul in cratita. Fierbe amestecul, amestecand frecvent. Ia cratita de pe foc si lasa amestecul sa se raceasca un minut. Adauga untul si extractul de vanilie. Amesteca bine. Toarna toppingul racit peste ultimul strat de biscuiti. Intonde uniform toppingul cu o spatula;

- acopera tortul cu folie de plastic alimentara;

- baga tortul la frigider, peste noapte;

- serveste tortul!

Tort fara coacere cu fructe. Ingrediente:

- doua cani si jumatate de fructe tocate, amestecate (fructe proaspete / conservate);

- o cutie de lapte condensat;

- biscuiti Graham;

- gelatina.

Tort faca coacere cu fructe. Mod de preparare:

- alege fructele. Pot fi fructe maruntite, amestecate, proaspete sau la conserva. Fructele potrivite pentru acest tort sunt: ananas, mango, papaya si cirese;

- zdrobeste biscuitii Graham, pana obtii o pudra fina. Poti folosi un mojar si un pistil , pentru a-ti usura munca;

- pregateste amestecul de gelatina. Urmeaza instructiunile de pe pachet. Gelatina este, in mod obisnuit, incolora. Poti alege, insa, variante in culori;

- presara pudra de biscuiti pe fundul tavii pentru tort(uniform).Stratul ar trebui sa ai o grosime de cam 0,8 cm;

- aseaza fructele amestecate intr-un strat uniform deasupra pudrei de biscuiti graham;

- toarna toarna amestecul de gelatina deasupra.Gelatina trebuie sa se amestece cu fructele nu si cu pudra de biscuiti!

- picura putin lapte condensat deasupra prajiturii. Laptele condensat este foarte dulce, fiind uneori folosit ca inlocuitor al zaharului. De aceea , ai grija sa nu scapi prea mult!

- acopera tortul cu folie alimentara de plastic si apoi introdu-l frigider pentru circa o ora. 

Tort fara coacere cu migdale si stafide. Ingrediente:

- un pachet de biscuiti dulci simpli;

- ciocolata;

- apa;

- frisca (optional);

- migdale si stafide (maruntite).

Tort fara coacere cu migdale si stafide. Mod de preparare:

- zdrobeste biscuitii pana se transforma intr-o pudra fina. Nu lasa bucati mari de biscuiti!

- topeste ciocolata in cuptorul cu microunde. Cantitatea de ciocolata ar trebui sa fie cam jumatate din cantitatea totala de biscuiti;

- amesteca bine ciocolata topita cu pudra de biscuiti biscuitii pudrati. Daca folosesti ciocolata neagra, adauga putin lapte si putin zahar in timp ce o topesti;

- adauga apa si amesteca pana cand se formeaza un aluat spongios. Amestecul nu trebuie sa fie lichid!

- da forma dorita tortului tau;

- aplica frisca deasupra, daca doresti;

- decoreaza cu stafide maruntite si migdale;

- introdu tortul la frigider pentru 2-3 ore;

- scoate tortul si serveste-l cu placere alaturi de cei dragi!

Citeste si: Cum sa faci TORT de INGHETATA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Laptele de pasare este denumirea generica data unui tort foarte popular in Romania. Exista diferite retete pentru...
Azi ti-am pregatit o reteta speciala din categoria deserturilor. Este vorba despre tortul Medovik cu crema fiarta...
Vrei o prajitura deosebita de casa, dar nu ai nicio idee? Te ajutam cu o reteta pe...