Cum sa folosesti cojile de pepene verde

Cum sa folosesti cojile de pepene verde

Pepenele verde, cunoscut si ca pepene rosu, este un deliciu, mai ales in sezonul cald. Suntem convinsi ca te delectezi frecvent cu acest fruct minunat, cel putin in zilele toride. De asemenea, credem ca arunci coaja pepenelui. Te sfatuim sa n-o mai faci! Poti prepara deserturi fantastice din ea!

Cum sa folosesti coaja de pepene verde:

1. Suc. Poti prepara, evident,a cest suc din fructul pepenelui. Daca nu ti-a ramas , insa, miez, poti folosi coaja pentru a obtine sucul racoritor! In plus, coaja de pepene contineo multime de nutrienti, deci este foarte sanatoasa! Nu uita sa speli bine coaja de pepene inainte de a o da prin storcator!

2. Dulceata. Bineinteles ca poti prepara dulceata de pepene si din fruct. Daca alegi sa o faci, insa. din coaja de pepene, bazeaza-te pe urmataorea reteta:

- un kilogram de coaja de pepene facuta bucati mici;

- 500 grame de mere taiate cubulete;

- un kilogram de zahar;

- 500 ml de apa.

- zeama de la o lamaie;

- o lingurita de extract de vanilie.

Mod de preparare:

- curata coaja verde de la exterior, pana ajungi la partea alba;

- taie fructele in cubulete, apoi adauga-le intr-o oala, impreuna cu celelalte ingrediente.

- fierbe amestecul;

- amesteca bine din momentul in care da in clocot;

- ia oala de pe foc in momentul in care dulceata a scazut suficient;

- dupa ce dulceata s-a racit un pic, pune-o in borcane cu capace ermetice, apoi depoziteaz-o intr-un loc racoros(camara, beci, pivnita);

3. Muraturi. De la bunica stii , probabil, ca pepenele necopt(neajuns la maturitate) se pune la murat. Ceea ce, probabil, nu cunosti e faptul ca functioneaza si cu coaja de pepene verde. Gustul te va incanta si in acest caz! Strange coji de pepene cu doar cateva zile inainte de a le mura!

4. Hrana pentru pasari/porci. Gaini, gaste, rate etc. Toate pasarile iti vor multumi pentru cojile de pepene. Pana la urma, simt si ele nevoia sa se racoreasca. Le poti da felii intregi(vor ciuguli din ele) sau poti toca marunt cojile. La fel poti proceda si in cazul porcului. Ghita, cum ii spune romanul, se va bucura de acest desert!

Citeste si: Cum sa folosesti SEMINTELE de PEPENE VERDE. Proprietati exceptionale

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sezonul pepenelui continua! Iti prezentam, astazi, o reteta care combina delicios pepenele rosu(verde) cu branza. Aceasta salata...
Pepenele rosu este fructul pe care nu ai voie sa il ratezi in sezonul cald! Racoritor, energizant...
Pepenele verde e delicios si foarte sanatos. Bine, gustul e minunat, daca fructul e copt. Altfel, o...