Cum se prepara melcii cu scortisoara

 Cum se prepara melcii cu scortisoara

Melcii cu scortisoara sunt niste produse de patiserie delicioase, foarte usor de preparat, dupa cum urmeaza:

Ingrediente ( pentru 8 portii)

Pentru aluat:
• 1 cana de lapte
• ⅔ cana de zahar
• 1½ linguri de drojdie uscata
• ½ cana de unt nesarat, moale + 6 linguri de unt topit
• 2 oua mari
• ½ lingurita de sare
• 4½ cani de faina
• 2 lingurite de scortisoara macinata

Pentru umplutura:
• ½ cana de zahar
• ¾ cana de faina
• 2  linguri de lapte praf degresat
• ¼ lingurita de sare
• ¼ cana de unt nesarat, taiat bucatele
• 1 lingurita de esenta de vanilie
• ½ cana de bombonele din zahar decorative

Pentru glazura:
• 1 cana de zahar praf
• 3 linguri de smantana dulce integrala
• 1 lingurita de esenta de vanilie

Mod de preparare:

1

Incalziti laptele la foc mic, intr-o cratita, timp de 5-7 minute, pana cand ajunge la 35 de grade Celsius.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru a obtine melci prajiti in aluat este nevoie de pricepere si rabdare in bucatarie. Inainte de...
Melcii sunt niste moluste care, desi nu arata apetisant, sunt comestibili si se prepara in diverse feluri...
Din categoria molustelor, alaturi de scoici, foarte apreciati sunt si melcii, atat pentru gust, cat si pentru...