Cum pot fi copiii motivati sa citeasca?

Cum pot fi copiii motivati sa citeasca?

Copiii au nevoie de motivatie cand vine vorba de anumite activitati, cum ar fi cititul, deoarece majoritatea nu sunt interesati de acest lucru si prefera sa se joace pe computer.

Mai mult, invatatul si cititul sunt percepute de cei mici ca nefiind distractive, asadar este nevoie de multa rabdare si de cateva trucuri, pentru a-i face pe copii sa citeasca.

Iata cum poti fi acestia motivati sa citeasca:

Dati-le un bun exemplu. Instinctul natural al copiilor este acela de a urma exemplul celor mari. Asadar cititi-le copiilor povesti inainte de culcare sau cititi impreuna cu ei, pentru a-i face sa le placa lectura si pentru a-i convinge ca acest lucru poate fi distractiv.

Cititi impreuna carti care au inspirat filme. Majoritatea filmelor sunt ecranizari ale unor carti, cum ar fi de exemplu Harry Potter. Asadar motivati-i pe copii, citind impreuna cu ei volumele acestei carti, demonstrandu-le astfel ca cititul poate fi placut si ii poate introduce in lumea magiei si a aventurii. Astfel, acestia nu vor obosi repede si nu isi vor pierde interesul pentru citit.

Pagina 1/3
Etichete: copii, carti, citit, invatat

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca vrei sa nasti un baiat, trebuie sa stii ca exista cateva metode care pot da randament,...
Daca vrei sa nasti o fetita, ar fi bine sa stii ca exista o metoda care poate...
Multi copii asteapta varsta de 18 ani ca pe o eliberare, ca pe un moment in care...