Masuri de reducere a poluarii aerului

Masuri de reducere a poluarii aerului

Poluarea sub forma de smog si monoxid de carbon afecteaza aerul in marile orase din lume, fiind extrem de periculoasa pentru oameni si pentru mediul inconjurator.

Iata cateva masuri de reducere a poluarii aerului:

1

Schimbati mijlocul de locomotie

Circulati cat mai rar cu autoturismul, deoarece producerea de autoturisme, crearea de drumuri, productia de combustibil si emisiile rezultate in urma arderii acestuia sunt principalele cauze ale poluarii aerului.

Optati pentru mijloace de transport in comun, cum ar fi autobuzul, metroul sau trenul.

Mergeti cat mai mult pe jos sau cu bicicleta, daca distanta pana la serviciu nu este prea mare. Daca va deplasati cu bicicleta incercati sa evitati zonele aglomerate si folositi pistele speciale, daca aveti asa ceva in oras.

2

Schimbati-va obiceiurile de cumparator:

Folositi ingrediente proaspete atunci cand gatiti si renuntati la semi-preparate, deoarece veti ajuta la reducerea poluarii aerului, rezultata in urma productiei in masa, a impachetarii si a transportului alimentelor.

Cumparati produse locale, deoarece acestea nu necesita un transport la fel de lung precum cele de la supermarket.

Cumparati, pe cat posibil, produse neambalate, deoarece plasticul, folia si cartonul folosite la ambalarea produselor au un impact negativ asupra calitatii aerului.

Refolositi, reciclati si faceti compost din gunoiul menajer, reducand astfel poluarea aerului.

Folositi vopsea ecologica si produse ecologice de curatare, deoarece acestea emit o cantitate minima de particule ce produc smog si va ajuta sa va mentineti sanatatea pulmonara.

3

Economisiti energia:

Stingeti lumina cand iesiti dintr-o incapere si folositi obiectele electrocasnice doar atunci acnd aveti nevoie. Veti contribui astfel la reducerea poluarii aerului de catre fabricile producatoare de energie electrica.

Schimbati-va obiceiurile cu privire la incalzirea si racirea locuintei. Pastrati o temperatura moderata iarna, fara sa apelati de prea multe ori la termostat si incercati sa folositi cat mai rar aerul conditionat vara.

Faceti dusuri si bai scurte, deoarece incalzirea apei presupune un consum mare de energie electrica si de gaz, asadar fiti practici ci chibzuiti.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oamenii polueaza. O fac cu buna-stiinta sau inconstient. Multe dintre actiunile banale pe care le intreprindem in...
Actionati imediat. Prima ora este cruciala pentru ca nervii sa ramana in viata, ca muschii controlati de...
E greu sa gasesti o palarie care sa ti se potriveasca perfect atata vreme cat in magazine...