Care este postura corecta cand stai asezat

Care este postura corecta cand stai asezat

Studii recente arata ca persoanele care stau mult pe scaun la locul de munca, intre 8 si 11 ore, sunt expuse unui risc de deces din cauza unor afectiuni sau boli, cu 40% mai mare, decat cele care stau in picioare sau se misca.

Chiar daca nu puteti evita sa stati asezati, puteti adopta o postura corecta, dupa cum urmeaza:  

Impingeti-va soldurile cat de mult inspre scaun. Scaunele ergonomice ofera posibilitatea de a adopta o pozitie corecta, cand stati asezati, facand anumite ajustari.

Tineti-va spatele drept si trageti-va umerii inapoi, pentru a evita deformarea coloanei si durerile cronice de gat, spate si cap.

Modificati inaltimea scaunului, in asa fel incat sa puteti sta asezati, cu talpile lipite de podea si cu genunchii la acelasi nivel cu soldurile sau putin de-asupra acestora. Daca scaunul e prea jos, puteti avea probleme la gat, iar daca este prea inalt, va veti forta umerii.  

Aranjati-va spatarul scaunului intr-un unghi cu o inclinatie de 100°-110°, deoarece va va sustine spatele mult mai bine decat daca este fixat drept.

Asigurati-va ca atat partea superioara, cat si cea inferioara a spatelui sunt bine sustinute. Daca scaunul nu va asigura acest lucru este cazul sa il schimbati.

Aranjati manerele scaunului, in asa fel incat sa va puteti relaxa umerii, iar incheieturile mainilor sa fie la un nivel cu tastatura, daca stati in fata calculatorului.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

SMART este un acronim-cadru pentru stabilirea unor teluri eficiente, ce cuprinde calitatile pe care acestea ar trebui...
Activitatile de ingrijire a propriei persoane va pot ajuta sa reduceti stresul si sa va imbunatati starea...
Regulile de conduita sunt, in general, destul de simple si cunoscute de majoritatea oamenilor cu o minima...