Cum se schimba generatiile. 10 lucruri la moda in anii 90

Cum se schimba generatiile. 10 lucruri la moda in anii 90

Contrastul dintre generatii a existat intotdeauna si va continua sa existe. Obiceiurile, moda, stilul de viata s-au schimbat odata cu trecerea anilor. Daca facem, spre exemplu, o scurta analiza a evolutiei muzicale din ultimii 30-40 ani, sa zicem, vom realiza cat de frapante sunt schimbarile sociale.

Totul se schimba! Repede si agresiv. Acum 25-30 ani, omul inca era destul de reticent la schimbare. Azi, parca se hraneste cu NOUL. Unele tendintei sunt reusite, altele lasa de dorit, insa, pana la urma, e doar chestiune de gust si de interpretare.

Ce stim, cu siguranta, este ca noua generatie s-a indepartat foarte mult de ceea ce numim clasic. Si nu ne referim la perioada clasicismului :) ci la fenomenele sociale traite in ultimul deceniu al secolului al XX-lea.

Astazi, o sa facem un exercitiu amuzant. O sa le prezentam tinerilor cateva repere din anii 90 de care, cel mai probabil, nu au auzit nimic.

1. Colectia de casete si de CD-uri. In perioada tineretului postdecembrist, casetele si mai apoi CD-urile erau la mare fita. Toata lumea pastra muzica pe aceste doua formate si tare mai era multumita! Azi, odata cu boom-ul tehnologic, cd-urile se umplu de praf prin magazine. Cat despre casete, au disparut complet...

2. Casetele video. Imediat dupa Revolutie, cine avea un video player era om cu nivel peste medie. Casetele se inchiriau cu ziua( destul de scump) sau se cumparau cu bani frumosi de la diverse magazinase de profil. Multi dintre noi am vazut pentru prima oara actori precum Jackie Chan, Bruce Lee sau Chuck Norris pe casete video.

Pagina 1/5

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Stima de sine reprezinta o trasatura de personalitate in raport cu valoarea pe care un individ o...
Limbajul corpului este, de multe ori, mai important decat limbajul propriu-zis(comunicarea verbala). Studii recente au aratat ca...
Timiditatea sau neincrederea in sine descrie sentimentul de teama, lipsa de incredere sau jena, fata de cei...