Cum sa iti imbunatatesti imaginea. Renunta la aceste obiceiuri

Cum sa iti imbunatatesti imaginea. Renunta la aceste obiceiuri

Omul modern a invatat sa aiba grija de imaginea lui. De la garderoba, pana la comportamentul social, totul este facut astfel incat sa creeze o imagine cat mai buna. Totusi, nu e totul fara cusur, asa cum se intampla in fotografiile pe care le pregatesti cu atentie si unde nu exista greseli comportamentale. In viata de zi cu zi, un om poate deprinde anumite obiceiuri( ticuri), anumite comportamente banale care ii afecteaza imaginea.

Gesturi si atitudini care iti pot afecta imaginea:

1. Stai cocosat/a. Nu e nici sanatos si nici nu arata bine. Incearca sa te corectezi. Daca cifoza nu poate fi autocorectata, consulta un medic. De obicei, acest comportament este deprins inca din primii ani de scoala, cand invatam sa scriem. Daca, spre exemplu, copilul nu vede bine si nu poarta ochelari, va simti nevoia sa se apropie cat mai mult de foaie cand scrie. Astfel , se formeaza incet si sigur cocoasa. 

2. Iti musti buzele. Un tic dobandit, in special, din cauza starii accentuate de nervozitate. Hipercolericii pot adopta rapid acest gest greu de controlat. Daca il ai si nu poti scapa singur/a de el, consulta un medic specialist. Exista metode de alungare a ticurilor.

3. Micsorezi un ochi cand urmaresti ceva/pe cineva cu atentie. Tot la categoria ticuri intra si acest gest. Nu e, insa, de dorit, deoarece interlocutorul(mai ales unul abia cunoscut) poate interpreta negativ situatia. Cand micsorezi un ochi in timp ce explici ceva, poti parea: dojenitor, sceptic, superior, in functie de subiect.

4. Te strambi. Miscarea muschilor fetei, a mandibulei si maxilarului in diferite directii nu e deloc estetica. Te schimonosesti, probabil, din emotie, din nesiguranta. Nu te obisnui asa. Invata sa ai incredere in tine si adopta o atitudine pe masura. Capul sus, privirea dreapta, cum spune o zicala de pe la noi.

5. Esti cu nasul pe sus. Ticul care ii invadeaza pe ceilalti! Aroganta, infatuare, complex de superioritate, asta dezvaluie un nas pe sus. Purtandu-te asa , te vei face neplacut/a in orice mediu...

6. Te joci cu degetele prin par. Tot un tic declansat de emotiile intense, de nesiguranta, dar si de lipsa de afectiune. Un copil care nu primeste suficienta dragoste parinteasca o cauta cumva. Cum? Una dintre metode este jucatul prin propriul par. 

7. Te incrunti. Incruntarea e general valabila. Nu exista oameni care sa nu se incrunte, mai ales atunci cand nu le convine ceva. Sfatul nostru ar fi sa reduci simtitor ticul. Nu de altceva, dar astfel vei incetini intensificarea ridurilor

8. Iti freci/strangi mainile. Asta chiar e un tic insuportabil. Pai cum?! Omul din fata ta vorbeste si tu pari preocupat/a de altceva?! Ar putea parea lipsa de bun-simt. Controleaza-te, asadar! Invata sa ai rabdare, sa asculti!

9. Iti pocnesti degetele. Ca si obiceiul de la punctul 8, acesta tic e de nesuportat. Pe langa impactul vizual, el mai are si o puternica componenta sonora. Oamenii se vor enerva auzind poc si iar poc, in timp ce incearca sa comunice cu tine.

10. Te scarpini sau iti distrugi cosurile din diferite zone ale corpului. Poate ca acneea aia nesuferita nu-ti da pace! Intelegem frustrarea! Ar fi cazul sa o ignori, insa! Macar in public... Daca te cureti si cand ai un interlocutor in fata, scuza-ne, dar o sa arati ca o maimutica...

11. Iti jumulesti sprancenele. Nu e un tic atat de raspandit, dar e la fel de inestetic. Tine-ti mainile acasa, cum s-ar zice :)

12. Ridici din sprancene. Te uiti ca boul la poarta noua! Asa ar putea gandi cineva despre tine, daca ridici frecvent din sprancene, parca mirandu-te de tot ce exista in jurul tau. Altii vor crede ca faci pe interesantul/a sau ca ii tratezi cu lipsa de respect.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Diferitele desene pe care le mazgalim inconstient in timp ce vorbim cu cineva la telefon sau in...
Comportamentele repetitive din viata ta nu sunt intamplatoare. Ele nu fac decat sa spuna anumite lucruri despre...