Semne ca esti empatic. Cum sa faci fata situatiei

Semne ca esti empatic. Cum sa faci fata situatiei

Un empatic este acea persoana care simte trairile si emotiile celor din jur ca si cum ar fi ale sale. De aceea, oamenii apeleaza adesea la empatici pentru sfaturi si compasiune. Tine cont, insa, ca nu toti cei care acorda atentie problemelor altora sunt empatici. Exista cateva semne clare care iti vor dezvalui daca esti sau nu empatic. Unele chiar te vor surprinde!

Semne ca esti empatic. Cum sa faci fata situatiei:

Esti prea sensibil/a la sunete si zgomote. Sensibilitatea nu se limiteaza la emotii si sentimente. Ea isi face simtita prezenta si in cazul zgomotelor puternice sau in cazul mirosurilor pregnante! S-ar putea sa te trezesti enervat ca o persoana de langa tine asculta muzica tare sau vorbeste tare la telefon. Toate acestea iti pot crea emotii neasteptate.

Ai o intuitie puternica. Instinctul tau este foarte puternic si ai incredere in el de fiecare data cand iei o decizie. Pentru unii oameni, poti parea impulsiv , dar, in realitate, stii ca decizia ta este cea corecta. Intuitia ta te ajuta intotdeauna! Chiar si atunci cand trebuie sa citesti oameni; iti va fi mult mai usor sa-i identifici pe cei cu intentii mai putin bune...

Preferi singuratatea in detrimentul locurilor aglomerate. A fi in multime, printre multe persoane, poate fi complesitor pentru un empatic! Zgomotele multe si puternice, energiile diverse ale celorlalti si chiar a locului te pot istovi! Asadar, daca ceva nu este in regula, s-ar putea sa simti ca trebuie sa dispari din acea zona, cautand un loc linistit. Reactia e fireasca! Creierul si inima sunt extrem de sensibile, captand orice fenomen negativ; si atunci ca un element de autoaparare, simti nevoia sa te detasezi! Acorda-ti timp si spatiu pentru a te reincarca. Cel mai probabil, esti un introvertit care pretuieste intimitatea si investeste in ea. Totusi, fii precaut/a! Nici izolarea totala de lume nu e sanatoasa!

Poti detecta minciuna cu usurinta. Datorita intuitiei tale, poti simti rapid daca un interlocutor incearca sa te pacalaesca/insele. Nu vei stii mereu motivul din spatele minciunii, dar macar ti-ai dat seama cu cine ai de-a face! Sigur ca nu ii vei deconspira mereu pe mincinosi, deoarece unii mint mai bine si pot pacali chiar si intuitia unui empatic!

Iti e greu sa stabilesti limite. Vrei sa oferi celorlalti cat poti de mult, sa fii acolo pentru ei, chiar si atunci cand esti epuizat/a. Simti, in acelasi timp, ca limitele ar insemna sa-i ignori pe cei din jur!E nevoie, insa de aceste limite! Altfel, epuizarea emotioanal iti poate provoca diverse complicatii! Pune anumite bariere pentru a stopa emotiile negative!

Oamenii iti cer sfaturi. Un empatic stie sa asculte cu adevarat, fiind rabdator si mereu sincer. De aceea, cei din jur ii cer mereu ajutorul, fie cu un sfat, fie confensandu-se pentru a se descarca de emotiile nedorite! Totusi, asa cum scriam si mai sus, ar fi bine sa trasezi o linie , deoarece problemele altora te vor rani emotional. Fii foarte atent/a la persoanele care incearca sa te manipuleze, deoarece stiu cat de mult iti pasa.

Simti atmosfera unei locuinte. Pacea si linistea sunt importante pentru tine. Asta cauti atunci cand intri in casa. Iubesti atmosferele calde cu multe plante, care sunt foarte linistite. Poti simti acele calitati, chiar de cand intri in acel spatiu. Vei simti, de asemenea, si elementele negative, iar asta te va face sa pleci. Vei fugi de orice arata si se simte haotic.

Citeste si: Esti empatic? Iti aratam cum sa te protejezi de energiile negative

Etichete: empatie, empatic, empat

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Empatia reprezinta forma de intuire a realitatii prin identificare afectiva. Un empatic este cel care poate simti...
Compasiunea reprezinta capacitatea fiecarui individ de a simti parere de rau fata de suferintele cuiva. In dictionarul...
Consideratia fata de sentimentele celor din jur ajuta la rezolvarea conflictelor si la intarirea relatiilor interpersonale. Iata...