11 optiuni pe care nu stiai ca le are un Mac

11 optiuni pe care nu stiai ca le are un Mac

Iata 11 optiuni care nici nu banuiati ca exista intr-un Mac, ce va pot ajuta sa faceti anumite lucruri mai repede si mai usor:

Screenshot decupat. Daca v-ati saturat de screenshoturile care cuprind mai mult decat aveti nevoie din ecran, apasati Command + Shift + 4, ce va transforma cursorul intr-o cruce. Dupa ce ati selectat ce anume doriti sa cuprindeti in screenshot, luati degetul de pe mouse si screenshotul va fi salvat.

Ascunderea rapida a unui document, care va incomodeaza, se poate face apasand Command + Option + D, iar daca doriti sa recuperati documentul, apasati din nou aceste 3 taste.

Invertirea culorilor de pe ecran. Utilizatorii Mac OS X Lion sau a versiunilor mai vechi pot inverti si reversa culorile de pe display-ul calculatorului apasand Command+Option+Control+8. Aceasta optiune a fost creata initial pentru daltonisti.  

Administrarea rapida a aplicatiilor. Daca aveti prea multe aplicatii deschise si doriti sa scapati de cateva, tineti apasate tastele Command si Tab pentru a trece rapid aplicatiile in revista. Tastati Q pentru a iesi din orice aplicatie si H pentru a le minimaliza.

Evitati omiterea anumitor campuri sau optiuni. Cand completati formulare online, navigarea prin casetele de intrare face ca afisarea anumitor optiuni, precum luna si anul sa fie omise. Pentru a permite computerului sa navigheze prin aceste campuri, ca prin orice alte casute, deschideti System Preferences => Keyboard => Shortcuts si alegeti "All Controls" din "Full Keyboard Access."

Utilizati Spotlight pentru a naviga prin computer sau pentru accesarea rapida a Wikipedia. Prin simpla apasare a tastelor Command+Spacebar, Spotlight Apple apare, permitandu-va sa cautati cu usurinta prin documente, aplicatii, muzica si site-uri web, precum Wikipedia.

Gruparea cu usurinta a fisierelor intr-un singur folder. Pentru persoanele care au multe fisiere pe desktop, exista o modalitate simpla si rapida de a le grupa. Selectati fisierele dorite, dati click dreapta si selectati "New Folder With Selection."

Folositi unealta Expose in redare cu incetinitorul, daca aveti o versiune mai veche OS X. Tineti apasat Shift, in timp ce apasati tasta Esposé ( de obicei F9, F10 sau F11).

Icoana ascunsa la vedere. Dupa ce salvati un document Word sau PowerPoint, va aparea o mica icoana in partea de sus a barei de unelte, langa numele documentului. Puteti trata aceasta icoana ca pe una obisnuita a unui fisier si sa o trageti unde doriti, mutand astfel si fisierul.

Creati rapid o icoana Apple, apasand tastele Option+Shift+K.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mac - denumire generica data plantelor din familia papaveraceelor, cu flori de obicei rosii si cu seminte...
Invartita se poate prepara cu mac, mere, nuca, branza sau dulceata. Reteta nu difera prea mult. Iata...
Iata cum puteti face vizibile parolele anumitor site-uri in Safari pentru Mac OS X, pentru un acces...