Cum sa scapi de mirosurile urate din casa. Patru metode NETOXICE

Cum sa scapi de mirosurile urate din casa. Patru metode NETOXICE

Mirosurile urate apar in orice casa. Cu totii incercam sa scapam de ele prin metode care nu sunt tocmai sanatoase. Vorbim despre odorizante, lumari parfumate sau solutii de curatat care elimina substante toxice si nu sunt utile pe termen lung.

Poate iti vine greu sa crezi, dar in bucataria ta exista cateva solutii simple si eficiente pentru a indeparta mirosurile urate. Si asta fara sa apelezi la tot felul de substante care iti pot afecta sanatatea.

1. OTETUL. Indiferent unde s-a instalat mirosul urat, acesta poate fi indepartat, cu usurinta, de...otet. Da! Nu este o gluma! Ai curatat murdaria bine, dar mirosul persista? Nu-i bai! Este suficient sa pui otet intr-u castron si sa-l lasi sa actioneze peste noapte. A doua zi aerul din camera respectiva va fi mai proaspat ca niciodata!

2. BICARBONATUL DE SODIU. Cei mai multi dintre oameni au, probabil, o cutie de bicarbonat de sodiu in frigider pentru a neutraliza mirosurile intepatoare ale anumitor alimente. E bine, trebuie sa stii ca bicarbonatul te scapa de miros, oriunde l-ai folosi! Presara bicarbonat de sodiu pe suprafata interioara a cosului de gunoi. Mirosurile persistente se vor atenua si chiar vor disparea. Lesne de inteles ca inainte de aceasta actiune trebuie sa arunci gunoiul! La fel, poti proceda si intr-un dulap in care mirosul de vechi este stapan. Bircarbonatul de sodiu va improspata negresit aerul, iar hainele tale nu vor mai avea de suferit.

3. ASPIRATORUL. O multime de mirosuri raman, din pacate, impregnate in covoarele casei tale. Pentru a le elimina e necesar sa pui aspiratorul la treaba in mod regulat. Metoda nu va da gres, mai ales daca presari pe covor, inainte de aspirare, bicarbonat de sodiu.

4. PLANTELE. O metoda veche si eficienta de a mentine aerul proaspat in casa ta este sa cresti plante(ex: aloe, crinul pacii, iedera). In general, plantele absorb mirosurile urate. Cum? Transpira prin frunze, iar vaporii de apa fac ca substantele toxice din aer sa cada pe pamant. De acolo, plantele absorb aceste substante pe care le folosesc ca hrana. Asadar, cu cat o planta are o suprafata mai mare de frunze si un vas mai larg, cu atat este mai eficienta. Evident e important  si cat de mare este spatiul camerei si cat de poluat este aerul din ea. Nu te speria de mucegai! Pentru a preveni aparitia acestuia, pamantul din ghivece se poate acoperi cu pietris.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Casa ta poate mirosi urat, din motive evidente, precum gatitul, resturile alimentare sau hainele murdare. Pe langa...
Respiratia urat mirositoare sau halitoza(halena) este o problema destul de raspandita in societatea secolului al XXI-lea. Ea...
Respiratia urat mirositoare sau halena(halitoza) este o problema destul de raspandita in societatea secolului al XXI-lea. Ea...