Cum sa te feresti de raceala si gripa. Curata bine aceste obiecte

Cum sa te feresti de raceala si gripa. Curata bine aceste obiecte

Raceala sau gripa se pot instala in orice moment, cu predilectie in anotimpurile reci. Nu ne putem feri in totalitate de virusuri, care circula peste tot prin atmosfera si ne pot imbolnavi, insa putem fi preventivi. Igiena este esentiala, daca dorim sa reducem riscul de imbolnavire.

Exista obiecte pe care le folosim frecvent si care sunt o adevarata sursa de microbi, de virusuri. Tocmai de aceea e bine sa le curatam des pentru a reduce riscul de imboolnavire. Ce foloseste omul modern in mod frecvent? Evident ca este vorba despre telefonul mobil, de care putini oameni de despart pe parcursul unei zile.

Telefonul mobil. Nu e deloc greu sa cureti telefonul. Ai nevoie de o carpa din microfibre si putin spirt/substanta de curatat sticla. Daca ai timp si esti rabdator/oare, dezinfecteaza telefonul mobil de doua/trei ori pe zi. Virusurile vor fi astfel indepartate eficient.

Chiuveta. Un alt obiect cu care intram des in contact este chiuveta. Daca o dezinfectezi rar, aceasta se umple de microbi, iar riscul imbolnavirii este mai mare. Pe piata exista substante de curatare a obiectelor din baie, insa daca vrei ceva natural, iti recomandam un amestec din bicarbonat si otet.

Manerele usilor. Cu cat familia este mai numeroasa, cu atat manerele usilor sunt mai utilizate. Si da, acestea reprezinta o sursa majora de microbi. Asa ca trebuie curatate adecvat. Foloseste aceeasi metoda precum in cazul telefonului mobil.

Laptop/PC si tastatura. Pentru aceste obiecte exista substante speciale. Pulverizeaza lichidul pe intreaga suprafata si curata cu o carpa din microfibre. Ai grija ca laptopul/PC-ul sa nu fie alimentat la o sursa de curent.

Jucariile celor mici. Ai cumparat aceste obiecte tocmai pentru ca baiatelul/fetita tau/ta sa se bucure de ele. Le va folosi frecvent, cel putin pana se plictiseste. Bacteriile si virusurile sunt prezente din plin pe suprafetele jucariilor, iar transferul pe mainile copiilor se face rapid. Nu uita, asadar, sa dezinfectezi si aceste obiecte. Spirtul e eficient.

Scaunele masinii. Si in aceste zone se instaleaza rapid bacterii si microbi. Macar o data pe zi curata-le. Poti folosi un dezinfectant format din doua treimi apa, o treime otet si o lingurita cu bicarbonat. Amesteca bine si pulverizeaza pe scaune. Apoi sterge bine cu o carpa.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Febra organismului uman nu e o placere pentru nimeni, dar este absolut necesara. Cand febra se instaleaza,...
Citeste prospectul medicamentului TheraFlu Exta raceala si gripa si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Nurofen raceala si gripa si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...