Speli sutienul suficient de des? Iata ce se poate intampla daca nu o faci

Speli sutienul suficient de des? Iata ce se poate intampla daca nu o faci

Poate nu realizezi, insa un sutien ar trebui spalat aproape la fel de frecvent precum chilotii! De ce? Acumuleaza bacterii si alte murdarii cu fiecare purtare. In cazul in care igiena sutienului nu este adecvata, te poti confrunta cu probleme ale pielii, precum acneea.

Ce se intampla daca nu speli suficient de des sutienul:

Risc de infectii. Bacteriile si drojdia iubesc locurile umede, asa cum e si zona de sub sani. Combinatia de transpiratie si uleiul eliberat de piele contribuie la inmultirea bacteriilor si a altor microbi. Intr-un final, acestea patrund in fibra sutienului. Din pacate, bacteriile pot provoca diferite infectii. Cea mai frecventa problema cauzata de un sutien murdar este acneea.

Frecarea sfarcurilor(sfarcurile joggerului). Aceasta situatie neplacuta apare atunci cand pielea transpirata se freaca pe tesatura murdara. Poti avea o senzatie de disconfort sau chiar de durere la nivelul mameloanelor. Totusi, riscurile de infectie grava din cauza unui sutien nespalat sunt scazute, daca te speli regulat si aplici o igiena adecvata..

Miros neplacut. La fel ca si hainele, sutienele nespalate la timp degaja un miros neplacut. Mai mult, mirosul poate emana prin haine. Asadar, spala sutienul la timp! Temperatura de spalare este, de asemenea, un factor important. Sutienele din bumbac si sintetice se spala cu apa calda, in timp ce artciolele din matase se curata la o temperatura mai scazuta.

Deteriorarea sutienului din cauza petelor de transpiratie si deodorant. Daca observi linii galbui pe lateralele sutienului, inseamna ca transpiratia s-a amestecat cu uleiul eliminat prin piele dar si cu alte lotiuni pe care le folosesti in mod cotidian. De asemenea, chimia corpului(bazic sau acid) poate colora sutienul. Poti scapa de aceste urme de pe sutien, cu ajutorul unei periute de dinti scoase din uzul clasic. Pe sutienele de culoare mai inchise la culoare pot aparea, dupa purtari repetate, mici linii albe. Acestea sunt rezultatul sarii minerale provenite din transpiratie. Daca observi astfel de pete, e clar ca trebui sa bagi sutienul la spalat.

Cand si cum trebuie spalat/ingrijit sutienul:

- dupa 2-3 purtari mai lungi, de minimum 3 ore;

- in functie de tipul de piele si de nivelul de transpiratie. Daca ai pielea grasa, va trebui sa speli sutienul chiar si dupa o purtare. La fel, daca transpiri frecvent si asiduu.

- foloseste sutienele alternativ. Folosirea excesiva a sutienului preferat il va deteriora rapid. Vei observa deformari la nivelul cupelor si chiar al bretelelor;

- pune sutienul intr-o plasa pentru rufe, inainte de a-l introduce in masina de spalat. Asa ai siguranta ca nu se va incurca cu alte rufe.

Citeste si: Cat de sanatoasa te simti? 4 motive sa NU mai PORTI SUTIEN

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sutienele sunt piese esentiale in vestimentatia oricarei femei. Purtate, spalate si pastrate in conditii improprii, sutienele pot...
Shopping-ul de sutiene poate fi obositor. Uneori, e greu sa gasesti marimea potrivita; la fel si modelul...
Multe femei nu isi pot imagina viata de zi cu zi fara celebrul sutien. Poate vei fi...