Cum sa-ti ingrijesti pielea si parul iarna

Cum sa-ti ingrijesti pielea si parul iarna

Pielea si parul sunt afectate de temperaturile scazute si necesita o ingrijire speciala in lunile reci de iarna.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Imbracati-va corespunzator. Purtati manusi, pentru a preveni uscarea pielii mainilor si acoperiti-va parul cu o caciula, pentru a preveni degradarea acestuia. De asemenea este indicat sa purtati un fular sau o esarfa, pentru a va proteja pielea din zona gatului si a pieptului.

Pastrati in casa o temperatura potrivita, deoarece daca aceasta este prea ridicata, comparativ cu cea de afara, va poate produce iritatii la nivelul pielii. De asemenea este indicat sa purtati papuci si sosete calduroase in casa, pentru a nu va fi frig la picioare, deoarece acest lucru poate produce umflaturi la nivelul degetelor, putand afecta sanatatea pielii.

Ingrijiti-va parul in mod corespunzator. Folositi un sampon si un balsam care sa va intareasca parul, sa-l pastreze sanatos si sa-l hidrateze in mod corespunzator pe timp de iarna, deoarece in acest anotimp parul se usuca si se rupe foarte usor.

Ingrijiti-va pielea in mod corespunzator, deoarece aceasta se usuca in timpul iernii, datorita temperaturilor scazute si a vantului. Folositi o crema hidratanta specifica sezonului rece si aplicati-o in fiecare dimineata, mai ales daca iesiti din casa, pentru a va proteja pielea. De asemenea este indicat ca inainte de culcare sa va curatati tenul cu un gel demachiant si sa aplicati o crema, care sa va hidrateze tenul in profunzime in timpul noptii.

Hidratati-va buzele in mod corespunzator, pentru a evita craparea si exfolierea acestora, aplicand un balsam hidratant.

Folositi crema de maini de mai multe ori pe zi, mai ales daca nu purtati manusi, pentru ca atunci cand pielea mainilor este expusa temperaturii scazute, aceasta se usuca si se poate exfolia.

Nu in ultimul rand, adoptati o alimentatie echilibrata si hidratati-va in mod corespunzator organismul, pentru a-l ajuta sa treaca cu bine prin sezonul rece.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Uleiul de cocos este un ingredient natural, care hidrateaza parul si pielea, dandu-le un plus de stralucire,...
Pielea este mai dificil de intretinut in sezonul rece. Umiditatea si frigul dau batai de cap mai...
Produsele de ingrijire pentru par sunt, de obicei, scumpe si nu dau intotdeauna randamentul scontat. Unele chiar...