Cum sa-ti faci un website?

Articol scris de Marius Bercea
Cum sa-ti faci un website?

In prezent daca nu esti pe internet nu existi, sau existi, dar nu stie nimeni ca existi.

Si cum toata lumea vrea online, tot mai multe persoane fac si administreaza site-uri. Dar cat de complicat este pana la urma sa construiesti un website?

In acest articol ne propunem sa va prezentam amanuntit etapele realizarii unui site.

1

Stabileste ce vrei sa faci cu site-ul! Vrei un site de prezentare, unul de continut sau poate un magazin online... E important sa stii ce vrei, pentru ca dupa inceperea dezvoltarii e greu sa faci schimbari majore.

La ce trebuie sa fii atent:

– identifica publicul caruia i te vei adresa

– realizeaza o analiza amanuntita a intereselor si a veniturilor potentialilor utilizatori

– verifica cu ajutorul instrumentelor puse la dispozitie de motoarele de cautare traditionale ce cuvinte cheie sau subiecte sunt relevante pentru proiectul tau online.

2

Deseneaza un plan al site-ului! Dupa ce ai o idee bine inchegata, trebuie sa pui pe hartie structura site-ului, adica sitemap-ul. Planul incepe de obicei cu Home page-ul, pagina de start si continua cu butoanele de navigare si link-urile catre toate celelalte pagini.

3

Demareaza dezvoltarea site-ului! In aceasta etapa trebuie sa hotarasti cum vei proceda:

– poti incerca sa dezvolti singur un website de la zero (ai nevoie de mult timp si si mai multa rabdare pentru a invata notiuni de webdesign si programare),

– poti folosi o platforma gratuita de dezvoltare de site-uri precum Wordpress (este usor de folosit, intuitiva, contine foarte multe teme si plugin-uri, dar in acelasi timp este destul de limitata),

– poti apela la o echipa de profesionisti, care vor transpune cu succes in practica ideile tale (astfel de servicii costa in functie de complexitatea proiectului, dar reusita este garantata).

4

Inregistreaza-ti un domeniu! Cauta un nume de domeniu pe site-urile de profil care este usor de scris si de retinut. Cele mai multe nume sunt rezervate, asa ca trebuie sa fi creativ sau sa cumperi un domeniu (e bine sa apelati la consiliere juridica si financiara inainte de a cumpara un nume de domeniu scump).

5

Testeaza site-ul! Inainte de postarea online a site-ului, faceti o ultima verificare, pentru ca in procesul de construire a unui website intervin tot felul de mici probleme (bug-uri), care pot afecta indexarea si implicit traficul.

6

Posteaza site-ul online! Alege o solutie de hosting si incarca website-ul. Nu uita ca exista modalitati de gazduire gratuita a site-ului.

Acum ca site-ul este online, trebuie sa incepi promovarea lui, pentru a atrage cat mai multi vizitatori.

Articol scris de

NetMarkt Solutions va ofera solutii complete, adaptate la necesitatile si cerintele dumneavoastra. Fie ca doriti un site web nou sau sa-l imbunatatiti si sa-l promovati pe cel existent, solutii de hosting, promovare online, logo design sau pagini Facebook personalizate, va oferim solutii prompte, optime si eficiente de gazduire pagini web, design, redesign, promovare pagini web, programare si administrare web.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oamenii se raporteaza diferit la emoji-uri. Pe de-o parte ii avem pe cei care considera ca acestea...
Atingerea pragului de 10 000 de urmaritori pe Instagram este o etapa interesanta si importanta, in egala...
Inregistrarea unui videoclip pe telefonul mobil si incarcarea acestuia pe YouTube este o modalitate excelenta de a...