Astea sunt cele mai comune probleme ale tehnologiei! Afla cum sa le rezolvi

Astea sunt cele mai comune probleme ale tehnologiei! Afla cum sa le rezolvi

Gadget-urile ne fac viata mai confortabila, dar ne pot crea si o multime de probleme. Iata cateva sfaturi neconventionale, care te vor ajuta sa treci peste anumite dezavantaje ale tehnologiei si sa beneficiezi din plin de potentialul ei.

1. Multitudinea de parole

Avand in vedere, cerintele tehnologiei actuale, probabil ca esti nevoit sa iti faci o multime de conturi si implicit de parole. Speri ca le vei retine pe toate sau ai de gand sa le notezi pe hartie? Nu te sfatuim sa alegi niciuna dintre cai. Ai putea sa uiti o parola importanta ori sa iti expui datele unor riscuri inutile.

Solutie: Password Manager

Last Pass este cel mai bun manager de parole de pe piata, in acest moment. E rapid, sigur, gratis si functioneaza atat pe PC-uri cat si pe smartphone-uri. Managerul de parole salveaza datele si le insereaza automat atunci cand te conectezi la oricare dintre conturi. 1Password si Dashlane sunt alte optiuni sigure si utile cand vine vorba de managerierea parolelor.

2. Viteza de Internet lenta

Gadget-urile moderne transmit cantitati uriase de date, iar daca routerul este vechi, atunci vei avea probleme mari cu viteza de internet.

Solutie: Schimba routerul

Un nou router nu este atat de scump si reprezinta o investitie excelenta, daca vrei internet mai rapid. Alege sa cumperi de la producatori respectati, cum ar fi TP-Link. Unele routere au dual-band Wi-Fi: un astfel de router poate difuza doua retele Wi-Fi la o frecventa regulata de 2,4 GHz si la o frecventa de 5 GHz. In acest fel, o sa ai viteza neintrerupta de internet la mare viteza.

3. Bateria telefonului se consuma rapid

In fiecare an, producatorii de telefoane promit ca vor creste durata de viata a bateriei. Numai ca, la sase luni dupa achizitionarea unui nou smartphone, acesta moare inainte de pranz.

Solutie: Incarcare corespunzatoare

Aproape fiecare smartphone are o baterie Li-ion. E proiectat pentru aproximativ 400-600 de cicluri, dar daca il incarci in mod corect, numarul de cicluri poate fi crescut la 1000-1100. Nu astepta pana cand telefonul moare. Incarca-l imediat ce bateria a scazut sub 20%. Nu-l lasa la incarcat pana cand e full. Vei reduce durata de viata a bateriei.

Daca nu esti multumit de durata bateriei, poti atasa una externa. Unele smartphone-uri sunt deja prevazute cu asemenea baterii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In era Internetului si a gadgeturilor, telefoanele cu android si tabletele sunt mult mai la indemana, decat...
Iata 3 pasi care va ajuta sa va gasiti telefonul sau tableta folosind Google: Configurarea dispozitivului...
Mult prea des se intampla sa punem tabletele sau telefoanele in anumite locuri, doar pentru a uita...