Cum sa efectuezi apeluri voce si video gratuite cu Facebook Messenger

Cum sa efectuezi apeluri voce si video gratuite cu Facebook Messenger

Aplicatia Messenger de pe Facebook poate fi utilizata nu numai pentru trimiterea mesajelor sub forma de text, ci si pentru efectuarea apelurilor voce si video, dupa cum urmeaza:

1. Efectuarea unui apel voce

Deschideti o conversatie cu persoana pe care doriti s-o apelati si veti putea face acest lucru in mod gratuit. Conditia este ca destinatarul sa fie utilizator al aplicatiei Messenger sau Facebook si sa fie conectat la internet in acel moment.

Atingeti butonul \\\"Phone\\\" pentru a efectua un apel voce. Destinatarul va fi anuntat ca primeste un apel si va putea raspunde.

Duceti telefonul la ureche si veti auzi un sunet de apel, iar daca destinatarul va raspunde puteti vorbi cum o faceti in mod obisnuit pe reteaua de telefonie mobila.  

Atingeti butonul \\\"Speaker\\\" pentru a activa difuzorul, ca sa nu fiti nevoiti sa duceti telefonul la ureche, pentru a purta o conversatie.

Atingeti butonul \\\"Mute\\\" pentru ca interlocutorul sa nu va poata auzi, pana cand nu anulati aceasta comanda.

Atingeti butonul \\\"Video\\\" pentru a transforma apelul intr-unul video. Interlocutorul va fi instiintat asupra acestui fapt, pentru a putea accepta sau refuza. Daca acesta accepta, va veti putea vedea reciproc, datorita camerelor de pe telefoane.

Raspundeti la apeluri ca si cum faceti in mod obisnuit in reteaua de telefonie mobila.

2. Efectuarea unui apel video

Conectati-va la o retea wireless, daca este posibil. Facebook nu taxeaza acest gen de apeluri, insa va veti consuma MB de pe telefon daca nu faceti acest lucru.  

Deschideti o fereastra de conversatie in Messenger cu persoana cu care doriti sa faceti video chat. Puteti face acest lucru cu o singura persoana, asadar aceasta optiune nu este valabila pentru conversatiile de grup.

Atingeti butonul \\\"Video\\\" pentru a efectua un apel video. Acest tip de apeluri se efectueaza exact ca cele de pe telefon. Va aparea o fereastra mica cu imaginea voastra si cea a interlocutorului va aparea pe tot ecranul.

Efectuati un astfel de apel dintr-un loc bine iluminat si tineti telefonul departe de fata.

Atingeti butonul camerei din coltul dreapta sus, in timpul unui apel, pentru a schimba camera din fata telefonului, cu cea din spate.

Atingeti o data butonul microfonului pentru a intrerupe sunetul si inca o data pentru a-l porni din nou.

Atingeti butonul camcorder pentru a opri camera. Veti continua, astfel, apelul audio, pentru interlocutor, pana cand porniti din nou camera, atingand din nou butonul.

Atingeti butonul in forma de sageata dubla din partea de jos a ecranului pentru a minimaliza fereastra de conversatie (actiune valabila numai pe Android). Camera nu va mai inregistra in acest timp si va trebui sa atingeti din nou bara pentru a reveni la conversatie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti la serviciu si se intampla sa ai timpi morti pe care vrei sa-i depasesti intrand putin...
Facebook a updatat aplicatia Messenger, in martie 2016, pentru a lansa un joc ascuns de bachet, care...
In martie 2016 Facebook a introdus un update la aplicatia Messenger, care contine un joc de baschet...