Cum sa asortezi papionul la un costum de mire?

Articol scris de SelfEvents.ro
Cum sa asortezi papionul la un costum de mire?

Spre deosebire de cravata, papionul este acel accesoriu elegant care se potriveste intotdeauna la un costum de mire sau de nunta. Pentru a folosi accesoriile de mire adecvate, ai nevoie de cateva informatii de baza si de simt estetic.

Iata cum sa asortezi papionul de ocazie la costumul de mire:

1. Dupa stilul nuntii. Alege un papion de ocazie care se incadreaza in tematica nuntii si se potriveste la costum. Spre exemplu, pentru o nunta clasica, majoritatea mirilor tind sa aleaga papion negru. Alegand acest accesoriu, nu vei da gres niciodata.

2. Alege papionul potrivit dupa material. Pentru ca la nunta trebuie sa fii asemeni unui cadou proaspat scos dintr-o cutie, ai grija sa alegi un papion confectionat din tesaturi de calitate. Majoritatea mirilor prefera papioanele din matase, iar ca alternativa, domnii eleganti mai folosesc papioane din bumbac si chiar din lana (in sezonul rece).

3. Papionul trebuie sa fie potrivit pentru fizionomia ta. La nunta poti purta atat papioane inguste, cat si papioane late. Fie ca alegi un papion butterfly clasic sau modern, tine cont de constitutie, dar si de forma fetei. Daca nu esti sigur care papion ti se potriveste din punct de vedere al fizionomiei, probeaza cat mai multe modele. In final vei gasi cu siguranta modelul potrivit.

4. Mizeaza pe un papion elegant. Cel mai elegant model este considerat papionul care necesita formarea fundei manual. Daca acest papion nu este pe placul tau, trebuie sa stii ca cele mai populare modele au funda gata formata.

5. Tine cont de sezonul in care se desfasoara nunta. Dupa ce ai decis ce tip de costum mire vei imbraca la propria nunta, incearca sa te orientezi dupa sezon, in alegerea accesoriilor potrivite. Papioanele roz si turcoaz sunt ideale pentru nuntile din sezonul cald, iar cele in culori pamantii se potrivesc la nuntile de toamna. Un papion alb este elegant daca te insori iarna, iar verdele poate fi optiunea perfecta atat in sezonul friguros, cat si primavara.

6. Si nu in ultimul rand, culoarea este esentiala. Culorile clasice vor fi intotdeauna la moda, pentru ca se asorteaza la orice costum, fie el casual sau elegant. Prin urmare, daca nunta este clasica, alege papion negru, gri sau bleumarin.

Articol scris de

SelfEventS.ro este un magazin online destinat unora dintre cele mai importante evenimente din viata unui cuplu: NUNTA si BOTEZ.

Pe www.selfevents.ro gasesti tot ce iti trebuie in materie de accesorii pentru nunta si botez: marturii nunta, marturii botez, voaluri mireasa, papioane mire, voalete ocazie, genti / plicuri ocazie, etc!

Nu uita sa intri si pe blogul nostru pentru ca venim in ajutorul tau cu articole, idei, sfaturi si ponturi pentru organizarea nuntii perfecte.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fie ca vei imbraca costumul de ginerica sau esti un simplu invitat din cadrul nuntii, atunci cand...
Desi adesea se spune ca mireasa se ocupa cel mai mult in pregatirea nuntii, acest lucru nu...
Daca esti o mireasa chic si nu stii cum sa iti alegi voaleta in functie de stilul...