Cum sa planifici nunta cu un buget redus

Cum sa planifici nunta cu un buget redus

Planificarea unei nunti reprezinta o provocare pentru oricine. In general, esti tentat/a sa crezi ca un asemenea eveniment te va costa o mica avere! Ei bine, nu e chiar asa! Poti organiza nunta de vis si cu un buget redus! Iata cateva trucuri general valabile in acest sens!

Cum sa planifici nunta cu un buget redus:

1. Afla cine si cu cat poate participa la buget. Cine va sustine? Parintii tai? Ai lui/ei? Abortdeaza familia si afla cu exactitate care e sprijinul pe care te poti baza.

2. Stabileste bugetul. Aduna sumele si astfel vei avea bugetul final pentru nunta! Cea mai buna modalitate de a reduce cheltuielile excesive este sa nu te abati de la buget!

3. Noteaza toate costurile. Cele mai importante cheltuieli de nunta includ costul receptiei, tinuta, ceremonia, florile, divertismentul si albumul foto. Dupa ce ai estimat aceste cheltuieli, adauga 5% pentru alte cheltuieli care e foarte posibil sa iti fi scapat. Nu uita sa incluszi si costul lunii de miere.

4. Fa o lista scurta de invitati. Cu cat ai mai multi invitati, cu atat mai multi bani vei cheltui. Iin cazul unui buget restrans, axeaza-te pe apropiati(familie si cei mai buni prieteni). Daca si in aceste conditii lista pare mare, incearca sa o reduci cu macar 10%. Nu e usoar sa renunti la prieteni, insa esential e sa nu depasesti bugetul, deoarece risti sa nu poti organiza nunta!

5. Cauta cele mai bune oferte de la furnizori. Pe masura ce planifici nunta, va trebui sa contactezi anumite persoane pentru a obtine oferte de nunta. Nu te opri asupra primului fotograf profesionist, de exemplu. S-ar putea sa fie mult mai scump decat concurenta. Verifica listele de furnizori! Acestia include fotografii, cateringul si muzica!

6. Cauta o rochie mai ieftina. O rochie de mireasa va costa destul de mult. Nu trebuie, insa, sa o iei pe cea mai scumpa! Cauta o rochie potrivita, in loc sa personalizezi una! Mai mult, e posibil sa gasesti in sanul familiei o rochie de mireasa minunata! Chestioneaza-ti rudele cu privire la acest aspect. In fine, daca doresti o rochie special croita pentru tine, asigura-te ca o pastrezi minimalista , fara suplimente ornamentate care pot creste destul de mult costul rochiei.

7. Angajeaza prieteni. Fotograf, barman, croitor? Toate aceste servicii costa destul de mult. Poti scapa de aceste cheltuieli, daca printre membrii familiei/prieteni exista astfel de meserii. Gandeste-te la apopiatii care ar putea indeplini aceste roluri, apoi contacteaza-i pentru a-i ruga sa te ajute la nunta. S-ar putea sa iti ia ceara suma modica sau chiar sa te serveasca in mod gratuit!

8. Cumpara florile. Renunta la a solicita unei firme specilizate sa se ocupe de tot ce ineamna aranjament floral. Cumpara florile en-gros dintr-o piata cu specific, apoi ofera-le specialistilor in aranjamente. Incearca sa negociezi pretul, informand persoana abilitata ca ai un buget restrans la dispozitie!

9. Cumpara decoratiuni la reducere. Decoratiuni de bun-gust si ieftine? Exista, dar trebuie sa verifici bine piata de profil, folosind banalul si utilul internet. . Ia in calcul chiar si zonele second-hand. Poti gasi lucruri frumoase si de calitate!

10. Alege o locatie cat mai ieftina sau chiar gratuita. Poti organiza nunta la cort in propria curte, daca nu ai bani pentru a inchiria un restaurant. Daca nu ai aceasta posibilitate, ai grija sa inchiriezi cel mai rentabil loc pentru nunta de vis. Nu trebuie sa fie nici cel mai mare , nici cel mai pompos loc.

11. Creeaza invitatiile de nunta. In locul unui designer profesionist, fa un effort si creeaza-ti singur invitatiile de nunta. Daca nu ai inspiratie, apeleaza la un prieten sau la cineva din familie care se pricepe la design. Odata ce ai modelul definitivat nu trebuie decat sa printezi numarul necesar de invitatii.

12. Ocupa-te de mancare. Costurile de catering pot fi unele piperate. Daca nu esti bun la gatit, apeleaza la cineva din familie pentru a organiza tot ce tine de masa festiva! In cazul in care nu aia ceasta posibilitate, cauta o firma specializata serioasa, dar care ofera servicii mai ieftine!

13. Pune la punct un program muzical ieftin si pe placul tutururor. In loc sa inchiriezi echipament de sunet, cauta un prieten care are un astfel de echipament. Daca sala de receptie este mai mica, nu vei avea nevoie de un sistem de sunet de calitate comerciala pentru a reda muzica. Fa rost de niste difuzoare bune si conecteaza-le la un laptop sau la un iPod. De asemenea renunta la un dj profesionist, oferindu-i aceasta sarcina unui prieten pregatit sa creeze un playlist ideal!

Citeste si: Cum trebuie sa se pregateasca mirele pentru nunta?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nuntile revin in forta, dupa o perioada de pandemie care ne-a dat tuturor vietile peste cap! Daca...
Luna de miere este o traditie pe care putine cupluri o ignora. De obicei, acest eveniment dedicat...
Desi adesea se spune ca mireasa se ocupa cel mai mult in pregatirea nuntii, acest lucru nu...