Cum sa te feresti de BARFA

Cum sa te feresti de BARFA

Barfa a existat dintotdeauna in societate. Orice om, mai mult sau mai putin constient, macar o data in viata, a vorbit de rau pe altcineva. Pentru unii sa barfeasca este un adevarat stil de viata, pentru altii doar o scapare de moment.

Poate nu crezi, dar ai fost subiect de barfa pentru cunoscutii tai! O data sau de mai multe ori, cine stie?! In popor, exista o zicala care suna asa: gura lumii nici pamantul n-o astupa. Din pacate, e un sambure mare de adevar in ea. Totusi, ai posibilitatea de a reduce barfa celor din jur, fie ca vorbim de cercul de prieteni, de colegii de la munca sau chiar de membri familiei. Iata cateva sfaturi in acest sens:

1. Identifica sursa. Trebuie sa-l identifici pe cel care a imprastiat aiurea zvonurile si sa-l pui la punct. Pe un ton calm, transmite-i ca e inacceptabil ce a facut si ca nu permiti astfel de comportamente. Daca vei reactiona agresiv, ii poti da apa la moara barfitorului, care va da sfoara in tara ca esti un om violent.

2. Nu barfi. Incearca sa eviti persoanele care barfesc. Vorba aia: ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Daca, totusi, esti nevoit sa stai in preajma celui care barfeste, spune-i ca nu te priveste subiectul respectiv. Inchide-i gura, cum zic romanii!

3. Sterge email-urile care contin barfe si zvonuri. Unii oameni au o placere bolnava din a raspandi zvonuri pe e-mail. Daca primesti un asemenea mesaj, sterge-l si vezi-ti de treaba ta!

4. Nu raspandi informatia. Nu le oferi celor care barfesc informatii pe care le pot folosi pentru a defaima. Daca cineva iti impartaseste informatii importante, e de bun-simt sa le tii la secret.

5. Ignora barfitorii. Daca esti subiectul unei barfe, incearca sa ramai pozitiv. Trateaza-i pe ceilalti cu respect. Astfel, usor-usor ii vei lasa fara argumente pe barfitori.

6. Nu-ti pune sufletul pe tava. Impartaseste informatiile personale, sentimentele si viziunile numai cu persoanele de incredere. Pentru asta, e nevoie de timp. Nu poti avea un confident decat dupa ce ai ajuns sa il cunosti bine.

7. Invata sa lasi de la tine. Barfitorii sunt de neoprit. Ei traiesc prin barfa.. Daca nu vor inceta sa vorbeasca despre tine nici dupa ce le spui sa nu o mai faca, incearca sa uiti de asta. Nu ii poti controla pe ceilalti. Eventual, daca nu mai au lucruri interesante de barfit despre tine, se vor plictisi si vor trece la alta persoana.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oamenii barfesc de cand e lumea. O fac mai mult sau mai putin constienti. Si asta desi...
Relatia de cuplu se bazeaza, in primul rand, pe respect. Acesta aduce de la sine incredere si...
Deochiul reprezinta o putere ce nu poate fi explicata stiintific(magica), atribuita unor oameni, de a imbolnavi persoanele...