Cum sa dezvolti RELATIA de CUPLU. Scapa de aceste stereotipuri

Cum sa dezvolti RELATIA de CUPLU. Scapa de aceste stereotipuri

Despre relatii s-a scris si se va mai scrie mult. Cu toate acestea, adevarurile absolute nu pot fi stabilite nici chiar de catre oamenii de stiinta. Exista, insa, anumite comportamente in interiorul cuplurilor din intreaga lume care s-au transformat in stereotipuri. Despre acestea vorbim, astazi. Sfat: incearca sa scapi de ele!

1. Pasiunea trebuie sa existe de la inceput. Nu toate relatiile incep cu o dragoste nebuna. Mai importante decat scanteia de start sunt siguranta si confortul pe care il simti (sau nu) langa o persoana. Pentru a crea o relatie puternica, este esential sa ajungeti la un nivel de incredere reciproca si sa invatati sa va bucurati impreuna.

2. Partenerii fericiti au aceleasi interese(hobby-uri). Oamenii sunt diferiti, asa ca e firesc sa existe pasiuni diverse. Daca tie iti place, sa zicem, sportul, iar celuilalt opera, nu trebuie sa va faceti griji. Puteti fi impreuna fara probleme! Mai mult, interesele personale te vor face mai atractiv/a in ochii partenerului/ei.

3. Cuplurile fericite nu se cearta niciodata. Oamenii care nu se cearta dau dovada de nepasare. Aceste gen de cuplu n-are viata lunga. Evident, nu e sanatos nici sa va certati frecvent, zgomotos si cu jigniri profunde. Micile certuri, insa, nu trebuie sa va ingrijoreze. Se intampla in orice cuplu si au darul de a apropia partenerii, de a-i face sa se inteleaga mai bine. Ca sa nu mai vorbim de impacari, care sunt intotdeauna placute.

4. Partenerii fericiti isi adora rudele si prietenii. Nu te astepta ca partenerul/a sa iti iubeasca familia neconditionat. Viceversa e valabila. Apropierea nu trebuie sa fie fortata. Daca exista simpatie reciproca, atunci relatiile de acest gen se vor dezvolta armonios. Daca nu, nimeni n-are obligatia de a iubi cu forta. Nu uitati ca relatia voastra este pe primul plan! Nu va lasati influentati negativ de parinti(rude)!

5. Cei ce se iubesc sunt tot timpul impreuna. Fals! Orice om are nevoie de momente de intimitate. Sa stati botic in botic tot timpul, asa cum spune o veche zicala romaneasca, nu e sanatos. O sa va simtiti(mai devreme sau mai tarziu) coplesiti de situatie, sufocati si poate aparea ruptura. Intr-o relatie sanatoasa, partenerii isi ofera reciproc un spatiu personal.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Viata de cuplu ar fi mai putin dificila, daca am avea o agenda cu raspunsuri pentru orice...
Relatiile sunt greu de gestionat, mai ales odata cu trecerea timpului. Se spune ca perioada critica in...
Multi oameni sunt convinsi ca fericirea inseamna sa te casatoresti si sa faci copii. In realitate, exista...