Cum sa rezisti in CASNICIE. Vezi care sunt cele 7 etape ale unei relatii

Cum sa rezisti in CASNICIE. Vezi care sunt cele 7 etape ale unei relatii

Viata de cuplu reprezinta una dintre cele mai frumoase dar si grele incercari la care este supus un om pe parcursul vietii. Pentru a rezista intr-o casnicie e nevoie, de cunoastere reciproca, intelegere, sustinere morala si materiala. Dragostea e necesara, dar nu suficienta si se dezvolta in timp, contrar aparentelor.

De multe ori auzim expresia dragoste la prima vedere. Nu e rau sa simti astfel de fiori, dar nu te amagi sa crezi ca ai cunoscut iubirea adevarata. Acest nobil sentiment presupune timp, cunoastere reciproca, fidelitate si mai ales rabdare. Foarte multi oameni trec de perioada roz a unei relatii si odata cu greutatile dau bir cu fugitii. Din pacate, ei nu realizeaza ca dragostea abia a inceput.

In casnicie sau in viata de cuplu, numeste-o cum doresti, exista 7 etape, care iti vor dovedi ca iubirea vine DOAR cu trecerea timpului. Iata care sunt acestea:

1. Etapa florilor. Cand te indragostesti, hormonii se activeaza si te determina sa vezi lumea in multe culori vii. In aceasta perioada, ce dureaza aproximativ 18 luni, ambii parteneri se simt ca vrajiti de ceea ce se intampla. Nu lua decizii importante, in acest interval! Dupa ce hormonul dragostei va inceta sa te mai impinga de la spate, vei avea, din nou, o perspectiva clara asupra realitatii inconjuratoare.

2. Etapa de saturatie. Luciditatea revine in planul actiunilor tale. Multe dintre sentimente incep sa se linisteasca si te obisnuiesti cu jumatatea ta. Incepi sa te simti mai liber langa cel pe care il iubesti.

3. Etapa de respingere. Odata ancorati in realitate, partenerii incep, in mod firesc, sa se loveasca de tot felul de greutati. Apar certurile. De unde pana acum, perechea ta era perfecta, acum incepi sa-i vezi defectele! E reciproc sentimentul. Primul impuls? Gandul despartirii. Multi oamenii actioneaza asa. De aici, relatiile numeroase pe care le traiesc pe parcursul vietii.

4. Etapa rabdarii. Daca ai trecut de sentimentul de respingere, lucrurile incep sa se aseze. Certurile nu mai au acelasi impact. Ambii partenerii cauta solutii. Pe romaneste: nu mai e dracu atat de negru! Constientizezi ca vrei cu adevarat sa ramai in acea relatie! La fel si cel/cea care te iubeste. Acum, incepi sa intelegi expresia folosita de parinti pe cand erai un copil: Intr-o relatie trebuie sa faci compromisuri.

5. Etapa respectului. Cand apare respectul, e semn clar ca intre parteneri exista iubire. In aceasta perioada, egoismul se estompeaza. Vei incepe sa te gandesti la ceea ce trebuie sa faci pentru jumatatea ta. Reciproca e valabila.

6. Etapa prieteniei. Respectul apropie, intareste relatia. Acum sunteti, deja, prieteni. Increderea reciproca a atins cote maxime. Nu mai e nicio indoiala ca iubirea voastra este puternica!

7. Etapa iubirii veritabile. Daca ai atins acest prag, e foarte posibil ca acel pana cand moartea ne va desparti sa devina realitate. In aceasta etapa de aur, cele lumesti nu mai pot provoca rau relatiei voastre. Ati atins maturitatea afectiva impreuna, ati trecut peste toate greutatile. Pana la urma, ati cunoscut IUBIREA VERITABILA!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista o multime de conceptii gresite despre casatorie! Cum ni se schimba viata? Cum vom depasi conflictele?...
Divortul a devenit aproape un flagel in societatea moderna. In ultimii ani, rata divortului global a crescut...
Infidelitatea este una dintre marile probleme ale casniciilor. Conform unui sondaj recent, nu mai putin de 2,2%...