Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru friptura de vaca la tava se alege carne de vaca de la pulpa sau din spate, de la coada.
Pentru friptura de vaca la tava se alege carne de vaca de la pulpa sau din spate, de la coada.
Ingrediente:
- 1 kg carne macra de vaca,
- 3 cepe mijlocii,
- o lingura untura,
- o lingura bulion,
- sare.
Mod de preparare:
Se sareaza si se tine o jumatate de ora.
Se asaza intr-o tava cu ceapa taiata felii subtiri si cu o lingura de untura.
Se rumeneste pe ambele parti, apoi se toarna cateva linguri de apa si se tine pe foc sa fiarba acoperit 1 ½ - 2 ore, adaugand din cand in cand putina apa, pana se fragezeste.
Cand carnea este fragezita, se unge cu untura si se da la cuptor unde se tine descoperita pana se rumeneste.
Cand este gata, se scoate, se taie felii subtiri si se tine la cald.
Intre timp se face repede urmatorul sos:
- se scurge grasimea din tava, iar in zeama care a ramas, se adauga 1 - 2 linguri de apa si putin bulion de rosii.
- se lasa sa dea cateva clocote, amestecand cu lingura pentru a se lua toata rumeneala de pe fundul tavii.
Sosul se strecoara si se toarna fierbinte peste friptura.
Mod de servire:
Se serveste cu garnitura de spaghete fierte si oparite cu unt sau cu cartofi.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.