Cum se trateaza o glezna luxata?

Cum se trateaza o glezna luxata?

Luxatiile sunt mai dureroase si au o perioada de recuperare mai lunga decat oasele rupte.

Glezna piciorului poate fi luxata daca o persoana calca stramb, fapt ce cauzeaza intinderea peste masura a ligamentelor. Gleznele luxate prezinta, de la caz la caz, vanatai, umflaturi si sunt insotite de dureri.

Iata cum se trateaza o glezna luxata:

1

Odihniti-va glezna luxata, timp de cel putin 24 de ore, tinand-o ridicata, daca doriti ca aceasta sa se vindece repede. Nu calcati pe ea, decat daca este absolut necesar si in acest caz folositi-va de carje.

2

Aplicati gheata, timp de 20-30 de minute pe zona afectata, de 3-4 ori pe zi, pentru a diminua inflamatia. Puteti folosi si pachete de legume congelate. Impachetati gheata sau legumele congelate intr-un prosop, pentru a nu fi prea reci de aplicat pe piele.

3

Imobilizati glezna luxata cu ajutorul unui bandaj elastic. Puteti cumpara acest tip de bandaje din orice farmacie. Aveti grija, insa, sa nu strangeti prea tare glezna, atunci cand o infasurati.

4

Ridicati glezna, de preferinta deasupra nivelului inimii, timp de 48 de ore dupa incident.

5

Incalziti zona afectata, in primele doua zile, pentru a ameliora durerea.

6

Folositi carje sau un baston. Cereti sfatul medicului in acest sens.

7

Luati calmante ce nu necesita prescriptie medicala, cum ar fi Ibuprofenul. Daca aveti dureri mari, s-ar putea ca medicul sa va prescrie niste calmante mai puternice.

8

Nu fortati glezna, pana nu este complet vindecata, deoarece acest lucru va prelungi perioada de convalescenta si va spori durerea.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Articare Cold Spray si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Articare...
Dentitia se refera la procesul in care unui copil incep sa ii apara dintii prin gingii. Acesti...
Fracturarea unui os de la mana produce multa durere, a carei intensitate se poate mari cu fiecare...