Afla cum se poate odihni o gravida in timpul sarcinii

Afla cum se poate odihni o gravida in timpul sarcinii

Iata ce puteti face ca sa va odihniti corespunzator in timpul sarcinii:

Faceti miscare zilnic, deoarece astfel veti putea dormi repede, din cauza oboselii acumulate. Este foarte important, insa, sa nu depuneti efort inainte de culcare, deoarece adrenalina va va impiedica sa adormiti. 

Acordati mare atentie alimentatiei, mai ales daca obisnuiti sa mancati inainte de culcare. Nu este indicat sa consumati mancaruri grase sau picante seara, deoarece acestea va pot cauza indigestie si nu va veti putea odihni in mod corespunzator. Ideal este sa cinati cu minim o ora inainte de culcare.

Relaxati-va inainte de culcare. Puteti face o baie calda sau sa cititi, pentru a va deconecta si pentru a scapa de stresul acumulat peste zi.  

Urmati o rutina zilnica regulata, fixand o ora de culcare. Astfel veti putea adormi mai usor si nu va veti trezi in timpul noptii.  

Cumparati-va pijamale lejere, pentru gravide, care sa va fie comode in timpul somnului.  

Asigurati-va ca salteaua va permite sa va odihniti. Daca aceasta va creeaza disconfort este indicat s-o schimbati, deoarece va afecteaza calitatea somnului.

Fixati o temperatura potrivita in dormitor, deoarece in timpul sarcinii temperatura corpului este mai ridicata. Este ideal ca temperatura camerei sa fie putin mai scazuta, pentru a nu va fi prea cald in timpul noptii, deoarece in acest caz nu va veti putea odihni.

Gasiti-va o pozitie de somn care sa va permita sa va odiniti in timpul noptii. In timpul sarcinii este indicat sa dormiti pe partea dreapta sau pe cea stranga, deoarece astfel fatul este in siguranta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O alimentatie necorespunzatoare in timpul sarcinii poate duce la riscul aparitiei unor complicatii. Iata cateva sfaturi despre...
Sarcina, mai ales prima, este o provocare pentru orice femeie. Ea vine cu multe modificari la nivelul...
O femeie poate suferi diverse modificari fizice, emotionale si psihologice in timpul sarcinii. Aceste schimbari se pot...