Cum sa fii o graviduta fericita

Cum sa fii o graviduta fericita

Sarcina, mai ales prima, este o provocare pentru orice femeie. Ea vine cu multe modificari la nivelul organismului, dar si cu schimbari de stare bruste care pot afecta viata cotidiana. Pentru a fi multumita de tine si de corpul tau, ar fi bine sa tii cont de urmatoarele sfaturi. Cu siguranta, a invata cum si cand sa te relaxezi pe timpul sarcinii, iti va aduce stropul de fericire de care ai atata nevoie.

Cum sa fii o graviduta fericita:

Scapa de complexe. Esti superba! Burtica ta se vede din ce in ce mai clar? Si ce daca. Multi oameni sunt de acord ca fiintele cele mai frumoase sunt gravidutele. Imbraca-te, asadar, dupa bunul-plac, dar cat mai confortabil. Hainele din tesaturi elastici sau din satin te favorizeaza. Te vei simti confortabila, usoara.

Traieste si pentru tine. Timpul pentru sine este foarte important intotdeauna. In perioada in care esti insarcinata, cu atat mai mult. Rasfata-te, spre exemplu, intr-un salon de infrumusetare sau aplica un tratament facial cu uleiurile favorite. Astfel, vei proteja pielea destul de greu incercata in aceasta perioada. Nu uita de cartea preferata sau de serialul mult iubit!

Fa sport. Miscarea te ajuta in lupta cu kilogramele. Doar facand sport poti ramane in limite decente de greutate. Daca te simti prea grea si ai senzatia ca nu poti alerga, plimba-te in aer liber! Vei capata energie si o stare de bine.

Hraneste-te sanatos. Poftele sunt mari in aceasta perioada. Ai putea sa incerci orice, dar cu limita. Nu manca foarte mult si sarac in vitamine. Alimentatia echilibrata inseamna proteine, glucide, lipide, vitamine si minerale. Mesele mici si dese sunt cheia succesului!

Bea apa si lichide sanatoase. Nu trebuie sa iti mai spunem ca organismul uman e in mare procent format din apa. Asadar, consumul de apa iti face bine tie, dar si bebelusului din burtica. Poti incera si ceiaiuri naturale, calmante, dar si sucuri din fructe proaspat trecute prin blender.

Citeste si: Ce trebuie sa stii inainte de a ramane insarcinata pentru a doua oara

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarcina nu este doar una dintre perioadele minunate ale vietii, ci si un subiect pentru numeroase povesti...
Lichidul amniotic este un lichid limpede, galben, aflata in sacul amniotic(locul unde se dezvolta fatul). In primele...