Cum puteti accesa un alt computer de pe computerul personal?

Cum puteti accesa un alt computer de pe computerul personal?

Este foarte util sa stiti cum puteti accesa un alt computer de pe computerul personal, mai ales daca folositi computere diferite la serviciu sau acasa si doriti sa accesati fisiere sau sa intreprindeti actiuni pe ambele computere, in acelasi timp sau cand va aflati in una din locatii.

Exista multe modalitati prin care puteti accesa un computer, de la distanta si puteti alege metoda care va este cea mai comoda si la indemana si de asemenea puteti opta pentru cele cu preturi convenabile (exista metode gratis si altele contra cost).

Majoritatea metodelor implica instalarea si configurarea unui software, urmand pasii aferenti, insa puteti opta pentru servicii online, pentru a adauga computerele la un cont online, putandu-le accesa apoi, via Internet, logandu-va la contul respectiv.

1

Acordarea permisiunii de accesare de la distanta. Puteti permite computerelor sa se acceseze reciproc, folosind urmatoarea metoda. Trebuie sa urmati aceasta procedura pentru fiecare computer, pe care doriti sa-l accesati de la distanta.

- Mergeti in meniul Start si dati click dreapta pe"My Computer."
- Click pe "Properties" din meniul aparut instant.
- Selectati optiunea "Remote".
- Bifati casuta "Allow users to connect remotely to this computer" si apoi apasati butonul "OK" din partea de jos.

2

Siteuri web ce ofera accesul de la distanta. Utilizati site-uri web pentru a accesa mai multe computere odata, daca nu doriti sa instalati un software. Unele site-uri s-ar putea sa ceara instalatea unor plug-in-uri, insa acestea sunt de obicei programe mult mai mici ca marime, decat cele ce trebuie instalate pentru folosirea altor metode.

Iata cateva servicii online, pe care merita sa le luati in considerare:

- GoToMyPC: Poate fi folosit atat pentru computere Macintosh , cat si pentru cele Windows. Exista chiar o aplicatie GoToMyPC pentru iPad, prin care puteti sa va accesati iPad-ul de pe un computer si invers
- LogMeIn: Acest site web ofera multe servicii care permit accesarea de la distanta. Unele includ LogMeIn Backup ce permite stocarea de fisiere de la distanta, pe alte aparate de stocare si LogMeIn Central, care reprezinta o interfata web, ce permite intreprinderea de actiuni pe mai multe computere odata, via Internet.
- WebEx PCNow: Puteti accesa fisiere si emailuri, pe alte computere, folosind site-ul WebEx. Instalarea dureaza doar cateva minute si puteti accesa si camere web, pe computere diferite, cu scop de supraveghere.  

3

Descarcarea de software-uri.  
Descarcati un software ce permite accesul de la distanta pe computer, daca doriti sa transferati fisiere rapid. Daca descarcati un software complet pe computer, veti putea intreprinde actiuni mult mai rapid, deoarece nu trebuie sa depindeti de viteza serverului vreunui site web. Iata cateva optiuni, de luat in calcul:
- LapLink: Puteti folosi LapLink pe computere si laptopuri, precum si pe celulare si alte aparate mobile. Puteti accesa computere diferite folosind browsere de Internet, precum: Firefox, Internet Explorer, Netscape si Opera.

4

RealVNC: Exista 3 versiuni RealVNC disponibile. Personal Edition vizeaza persoanele fizice si afacerile mici, Enterprise Edition vizeaza companiile mari, iar Viewer Plus vizeaza computerele noi, sporind controlul in momentul accesarii de la distanta.

5

Windows Remote Desktop: Unele versiuni Windows , precum XP Professional au preinstalate programele de accesare la distanta pe desktop, insa acestea trebuie activate si configurate in detaliu, inainte de a fi utilizate cu succes. Site-ul Microsoft Support ofera niste ponturi utile despre cum trebuie sa procedati, daca nu aveti cunostinte suficiente si daca nu stiti cum sa utilizati aceasta metoda.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca va aflati la birou sau la scoala si nu aveti acces la BitTorrent, dar aveti nevoie...
Puteti transfera fisiere de pe un computer pe altul via e-mail, copiindu-le pe un stick USB sau...
Driverele sunt fisiere de configurare care ajuta hardware-ul si alte dispozitive sa functioneze si instalarea lor poate...