Cum puteti rezolva problema unui computer lent?

Cum puteti rezolva problema unui computer lent?

- Verificati daca nu aveti virusi in computer. Acestia pot fi foarte daunatori, daca nu scapati de ei, cu ajutorul programelor: AVG, Windows Defender, McAffee, Spybot Search si Destroy.

- Stergeti fisierele nedorite. Verificati cat de plin este hard drive-ul. Daca folositi mai mult de 85% din spatiul acestuia, este indicat sa stergeti fisierele nedorite, cum ar fi: documente vechi, poze nefolositoare, muzica pe care nu o mai doriti sau programe demodate. Goliti de asemenea si Recycle Bin.

- Rulati o comprimare a hard disk-ului. Accesati hard drive-ul, dati click dreapta, selectati Properties si apoi „disc cleanup”. Acest proces poate dura pana la 6 ore, in functie de vechimea computerului si de cantitatea de fisiere ce trebuie comprimate.

- Restartati computerul. Acest lucru ajuta mai ales daca ati lasat calculatorul pornit sau in stand by peste noapte sau daca acesta a inceput sa se miste lent.

Daca niciuna dintre aceste optiuni nu functioneaza, inseamna ca nu mai puteti face nimic sa va salvati computerul. Daca aveti un computer nou, sau unul cu vechime sub 6 luni, este indicat sa cereti ajutor specializat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Computerele conectate la Internet trebuie protejate impotriva virusilor obisnuiti, importiva spyware, malware si a virusilor de tip...
Puteti transfera fisiere de pe un computer pe altul via e-mail, copiindu-le pe un stick USB sau...
Driverele sunt fisiere de configurare care ajuta hardware-ul si alte dispozitive sa functioneze si instalarea lor poate...