5 greseli pe care le facem cand folosim telefonul mobil

5 greseli pe care le facem cand folosim telefonul mobil

Telefonul mobil este un accesoriu fara de care nu ne putem imagina lumea moderna! Utilitatea sa este evidenta, insa exista si o multime de elemente nocive legate de folosirea sa! Iata o lista de 5 actiuni gresite legate de telefonul mobil. Ele pot fi corectate, insa e nevoie de putina atentie si un dram de vointa.

5 greseli pe care cu totii le facem cand folosim telefonul mobil:

1. Dormi cu telefonul langa tine. Un mobil este practic un emitator/receptor electromagnetic. Asta inseamna ca emite unde radio. Desi nu a fost dovedit la nivel oficial, multe cercetari continua sa arate ca undele electromagentice emise de telefon afecteaza creierul , pe timp indelungat! In plus, o notficare zgomotasa in plina noapte iti poate strica somnul. Asadar, dormi cat mai departe de telefonul mobil! Lasa-l in alta camera , daca folosesti alarma de trezire a unui ceas normal. Daca folosesti alarma telefonului, macar tine-l, peste noapte, pe modul Avion!

2. Expunerea la lumina albastra. Lumina de pe ecran opreste actiunea melatoninei, hormonul care regleaza ciclul somnului! De asemenea,a cest tip de lumina provoaca dureri de cap si probleme de vedere. Seteaza un nivel scazut de luminozitate a ecranului si porneste filtrul de lumina albastra.

3. Folosesti mobilul, cand are un semnal slab. In aceasta situatie, telefonul emite un semnal mai puternic ca transmitator, iar mai multa energie din telefonul mobil inseamna mai mult rau pentru sanatatea ta! Asadar, incearca sa rtii mobilul cat mai departe cand te afli in zone cu semnal slab sau fara retea! De asemenea, cand semnalul e slab, telefonul se incalzeste mai mult decat in mod obisnuit!

Citeste si: Cum sa folosesti eficient TELEFONUL. Invata aceste trucuri!

4. Pastrezi telefonul in contact cu pielea. Exista mai multe studii care se concentreaza pe legatura dintre telefoanele mobile si cancerul de piele. Pielea absoarbe cu lejeritate radiatiile de radiofrecventa(semnalul de trasmisie este in jur de 900 MHz). Desi nu exista efecte dovedite ale acestor radiatii asupra corpului uman, ar fi bine sa ne protejam tinand departe de piele telefonul mobil! Poti folosi castile pentru a vorbi sau pentru a asculta muzica, stiri etc. Astfel telefonul nu va intra in contact direct cu pielea.

5. Folosesti telefonul intr-o pozitie inadecvata. Folosirea mobilului cauzeaza, in principal, leziuni ale degetului mare, precum tenosinovita. Mai mult, specialistii au constatat ca s-a dezvoltat si un sindrom pe care l-au numit generic neck-text(gat text). Dupa cum sugereaza si denumirea este vorba despre stresul suferit de coloana cerviala, atunci cand gatul este indoit pentru a putea fi privitr ecranul telefonului! Este, practic, o suprasolicitare a gatului prin miscari repetitive ale capului inainte si in jos atunci cand privim spre dispozitive electronice pe perioade lungi de timp . In timp, problema se adanceste, apar dureri mari si anomalii de pozitie. Pentru a corecta aceasta problema, ridica telefonul la nivelul ochilor, mentinand gatul cat mai drept.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Telefonul mobil este un mare purtator de microbi! In vremuri de coronavirus, acesta reprezinta un real pericol...
Telefonul mobil are cele mai multe probleme din cauza aplicatiilor care consuma bateria. Mai mult, din pacate,...
Nu este un secret pentru nimeni faptul ca viata devine mai usoara atunci cand ai un telefon...