Ce este si cum se trateaza hemoragia uterina?

Ce este si cum se trateaza hemoragia uterina?

Hemoragia uterina este o boala care apare ca urmare a unui dezechilibru hormonal.

Alte cauze frecvente vinovate de aparitia acestei afectiuni sunt: stresul, anxietatea, slabirea brusca, anorexia, hipotiroidismul sau sindromul ovarelor polichistice. Femeile aflate in prag de menopauza sunt cele mai predispuse la declansarea hemoragiei uteine, desi boala se poate instala in orice etapa a vietii.

Ginecologii afirma ca femeile aflate la varsta reproducerii sunt afectate de hemoragii disfunctionale, astfel ca adolescentele si femeile de peste 40 de ani se pot confrunta cu aceasta afectiune.

Simptomele hemoragiei uterine

- sangerari vaginale intre menstruatii
- dereglari de ciclu menstrual
- bufeuri
- infertilitate
- sensibilitate dureroasa a vaginului.

Tratament

In functie de gravitatea problemei, de abundenta sangerarilor, de varsta pacientelor si de preferintele lor, tratamentul poate fi medicamentos, hormonal sau chirurgical.

In timp ce adolescentele sunt stabilizate cu transfuzii sangvine si tratament antianemic, majoritatea femeilor beneficiaza de tratament hormonal care da rezultatele scontate. Astfel, problema se poate ameliora cu ajutorul anticonceptionalelor orale si a progesteronului.

Recomandare! Orice femeie care se confrunta cu probleme hormonale, dureri inexplicabile in zona abdomenului sau sangerari abundente, trebuie sa se prezinte la medic pentru un control amanuntit.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

TachoSil se foloseste in timpul unei operatii chirurgicale pentru oprirea hemoragiei si etansarea suprafetei organelor interne. Ce...
Prospect calciu lactic, 500 mg: Hipocalcemii; TBC; rahitism; tetanie; stari hemoragice; hemofilie. Afectiuni alergice (astm, urticarie); sarcina,...
Oasele rupte sau fracturate necesita ingrijiri medicale imediate, fiind insotite de anumite simptome, ce depind de severitatea...