Remedii naturiste pentru tratarea deficitului de atentie

Remedii naturiste pentru tratarea deficitului de atentie

ADHD sau deficitul de atentie este o tulburare psihiatrica, de neurodezvoltare, care afecteaza mai ales copiii si se manifesta prin imposibilitatea acestora de a se concentra asupra unui subiect sau asupra unei actiuni.

Aceasta este una dintre bolile cele mai comune in randul copiilor si afecteaza in special baietii, manifestandu-se prin lipsa de atentie, hiperactivitate si impulsivitate.

Nu se cunoaste cauza exacta a ADHD, insa studiile arata ca exista anumiti factori care contribuie la dezvoltarea acestei boli, cum ar fi: genetica, factori de mediu sau probleme la nivelul sistemului nervos central. Alti factori includ: expunerea la toxine, consumul de droguri, alcool si tutun in timpul sarcinii, expunerea mamei la poluare excesiva si nasterea prematura.

Inainte de a urma un tratament medicamentos pentru ADHD este nevoie de stabilirea unui diagnostic exact. Tratamentul medicamentos este cel mai eficient, insa exista o serie de schimbari in stilul de viata si de remedii naturiste care diminueaza simptomele si imbunatatesc starea de sanatate a copiilor care au aceasta boala.

Iata cateva remedii naturiste pentru tratarea deficitului de atentie:

1. Exercitiile fizice, facute in mod regulat, sunt benefice in tratarea stresului, anxietatii, depresiei, ajuta la schimbarea comportamentului negativ si compulsiv, stimuleaza controlul impulsurilor si imbunatatesc functionarea memoriei. Expertii sunt de parere ca miscarea in aer liber stimuleaza functiile cerebrale in cazul bolnavilor de ADHD. Copiii care sufera de aceasta boala trebuie sa faca minimum 30 de minute de miscare zilnic, cum ar fi mersul pe bicicleta, inotul, lovirea unei mingi, etc. Alte optiuni benefice sunt: gimnastica, artele martiale, dansul si patinajul, dar si plimbarea, jogging-ul si exercitiile de forta.  

2. Alimentatia si nutritia joaca un rol important in tinerea sub control a simptomelor ADHD, deoarece atat organismul cat si creierul au nevoie de diferiti nutrienti, pentru a functiona in parametri normali. O dieta echilibrata poate imbunatati memoria, ascuti reflexele si stimula atentia.

Alimentele care ajuta la diminuarea simptomelor ADHD sunt: ouale, pestele, fasolea, nucile, soia, produsele lactate (bogate in proteine, ce cresc productia de dopamina, care ajuta la pastrarea starii de concentrare), cerealele integrale ( bogate in carbohidrati si sarace in zahar, ce stabilizeaza glicemia si imbunatatesc functiile cerebrale), spanacul, semintele de dovleac si floarea-soarelui, caju, soia si fasolea ( bogate in magneziu, ce reduce irsascibilitatea, creste nivelul de atentie si diminueaza confuzia mentala) si avocado, bananele, prunele si nucile ( bogate in vitamina B6, ce combate irascibilitatea). Alimentatia unui copil cu ADHD trebuie sa excluda colorantii, indulcitorii si aromele artificiale, deoarece acestea cauzeaza un comportament hiperactiv si produc dizabilitati de invatare.

3. Uleiul de peste ajuta la diminuarea simptomelor ADHD la copii si adulti, datorita continutului de acizi omega-3 si omega-6, ce ajuta la imbunatatirea memoriei si a puterii de concentrare. In acest sens este indicat consumul de somon, sardine, pastrav si a altor pesti de apa rece sau administrarea de suplimente be baza de ulei de peste, cu acordul medicului curant.

4. Masajul este foarte ralaxant si are un impact pozitiv asupra starii generale si a comportamentului persoanelor cu ADHD. Facut in mod regulat, masajul creste nivelul de serotonina si implicit regleaza nivelul ridicat de dopamina la copiii cu deficit de atentie.

5. Musetelul este una dintre plantele folosite in tratarea simptomelor ADHD, datorita proprietatilor relaxante si calmante, ce diminueaza toanele si regleaza nivelul de atentie, reducand, astfel, hiperactivitatea. Este indicat ca persoanele cu ADHD sa consume o cana de ceai de musetel, zilnic, inainte de culcare.

6. Ovazul verde, cunoscut sub denumirea de ovaz salbatic reprezinta un remediu naturist eficient in tratarea ADHD, deoarece reprezinta un tonic cerebral hranitor, cu efect sedativ, asupra sistemului nervos, imbunatatind, totodata, atentia si puterea de concentrare.

7. Ginkgo Biloba este un alt remediu naturist pentru tratarea ADHD, ce imbunatateste puterea de concentrare, memoria, cognitia, retinerea de informatii si perceptia, protejand creierul impotriva toxinelor. Suplimentele de ginkgo biloba sunt disponibile in concentratii cuprinse intre 80 si 240 mg, doza adecvata putand fi stabilita doar de catre un medic specialist.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Incaruntirea parului este determinata de factorii genetici si de stresul la care suntem supusi zi de zi....
Exista o serie de produse de ingrijire a pielii care impiedica imbatranirea acesteia, insa cele mai indicate...
Miros de picior sau picioare mirositoare, este cunoscut sub denumirea de bromhidrosis si poate fi foarte jenant...