Ai suferit arsuri solare? Iata ce nu trebuie sa faci in aceasta situatie

Ai suferit arsuri solare? Iata ce nu trebuie sa faci in aceasta situatie

Pielea arsa de soare poate fi tratata in mod natural. Spre exemplu, poti aplica bucatele de cartofi sau miere pe pielea afectata. In schimb, unele actiuni aparent inofensive pot agrava situatia. Chiar si alimentele pe care le consumi sau hainele pe care le porti te pot ajuta sa scapi de neplacerile arsurilor solare sau iti pot aduce si mai mult disconfort.

Ai suferit arsuri solare? Iata ce nu trebuie sa faci in aceasta situatie:

1. Folosesti aloe vera cu aditivi. Aloe poate calma arsurile provocate de soare. Totusi, unele produse cu ingrediente artificiale, cum ar fi benzocaina sau lidocaina, pot agrava iritarea, provocand si mai multa usturime/mancarime la nivelul pielii. Dermatologii recomanda utilizarea hidratantelor pure cu aloe pentru a trata pielea deteriorata de soare.

2. Porti haine stramte. Hainele stramte pot arata minunat pe corpul tau. Nu este, insa, o alegere potrivita daca te-a prins soarele! Hainele stramte nu vor lasa pielea, si-asa greu incercata, sa respire, iar vindecarea va fi intarziata! In locul blugilor skinny, ar fi bine sa alegi haine mai largi din tesaturi respirabile, cum ar fi bumbacul.

3. Bei cafea. Arsurile solare cauzeaza adesea dureri de cap. Ai putea fi tentat sa crezi ca o ceasca de cafea va rezolva problema. In realitate, iti face mai mult rau. Statul prelungit in soare te va deshidrata,a sa ca e necesar sa bei multa apa. Daca alegi cafeaua, trebuie sa stii ca aceasta este un diuretic, ce te va determina sa mergi mai des la toaleta. Corpul tau va pierde astfel si mai multe lichide si minerale esentiale..

4. Aplici machiaj. Poti incerca sa acoperi arsurile cu machiaj, insa nu e deloc sanatos! La fel ca hainele stramte, acesta nu iti va lasa pielea sa respire. Daca machiajul e absolut necesar , macar asigura-te ca eviti produsele grele si ca folosesti perii moi la aplicare. Specialistii in ingrijirea pielii recomanda, de asemenea, sa lucrezi cu bureti umezi, deoarece acestia sunt mai delicati cu pielea.

5. Folosesti exfoliant. Pielea arsa de soare nu este placuta ochiului, asa ca e normal sa vrei sa scapi de pielea uscata. Din pacte, exfolierea poate deteriora si mai mult pielea, deoarece produsele din aceasta categorie actioneaza agresiv supra pielii. Asadar, abtine-te si lasa pielea sa se vindece in mod natural! Se va intampla in maximum 7 zile. l

6. Aplici crema de corp nepotrivita. Aplicarea cremei de corp poate ajuta la hidratarea pielii deteriorate de soare, dar asigura-te ca produsul pe care il folosesti nu este pe baza de alcool. Alcoolul ajuta ingredientele sa patrunda in piele. Din nefericire, el poate elimina si uleiurile naturale de care are nevoie pielea pentru a ramane hidratata.

7. Bei suc de portocale. Bauturile citrice au un continut ridicat de antioxidanti, insa au si darul a de creste sensibilitatea pielii la lumina . Nu e necesar sa renunti la consumul de suc de portocale, ci sa-l reduci! Cand bei un astfel de suc, aplica mai multa protectie solara si stai pe cat posibil departe de razele solare.

8. Folosesti crema hidratanta SPF. Un studiu recent a aratat ca majoritatea oamenilor au ratat zonele majore de pe fata atunci cand au aplicat crema hidratanta SPF, in timp ce persoanele care au folosit protectie solara efectiva au aplicat-o mai uniform.

Citeste si: Cum sa tratezi arsurile solare. Foloseste cuburi de gheata pe baza de aloe vera

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vara ne place sa ne dezmierdam la soare, sa ne hranim cu vitamina D si mai ales...
Caii, la fel ca oamenii, pot suferi de arsuri ale pielii, daca stau prea mult timp la...
Arsurile cauzate de soare pot crea disconfort si durere. Pielea se va inrosi si chiar pot aparea...