Ai dureri de scalp? Iata ce le cauzeaza si cum poti scapa de ele

Ai dureri de scalp? Iata ce le cauzeaza si cum poti scapa de ele

Te doare scalpul atat de tare incat ai senzatia unei migrene? Daca da, este foarte posibil sa ai pielea sensibila. Aceasta afectiune era, pana nu de mult, considerata un sindrom destul de vag. Mai nou, oamenii de stiinta au descoperit ca este legat, de fapt, de o afectiune care provoaca pielea sensibila. Acesta se poate manifesta prin arsuri, mancarime, iritare si chiar dureri ale scalpului(fetei, uneori).

Cum sa ameliorezi durerile de scalp. Incearca aceste variante de acasa, iar daca nu functioneaza, cere sfatul medicului specialist:

1. Infuzie de galbenele. Galbenele sunt adevarate pansamente pentru piele. Se folosesc sub diverse forme, infuzia fiind printre ele. O poti pregati foarte usor acasa. Aplica infuzia de galbenele pe scalpul inflamat. In scurt timp, vei simti o senzatie de usurare.

2. Ovaz. Faina de ovaz are o cantitate mare de lipide, ceea ce o face o optiune excelenta pentru hidratarea pielii si prevenirea exfolierii. Dacadurererea de scalp este cauzata de uscaciune, acesta poate fi remediul potrivit pentru tine, indiferent daca utilizezi sapun de ovaz sau dacadiluezi faina de ovaz in apa si aplici amestecul pe scalp.

3. Ceaiul verde este o bautura straveche, originara din China, care ofera nenumarate beneficii pentru sanatate, printre care se numara si regenerarea/vindecarea pielii. O modalitate de a aplica infuzia este prin comprese sau direct pe scalp, lasand-o sa actioneze, pana cand pielea se relaxeaza.

4. Aloe vera si mierea. Nu este un secret faptul ca mastile sunt modalitati practice si simple de a atenua diverse probleme dermatologice, iar lucrul interesant este ca pot fi aplicate si la nivelul scalpului. Aloe vera si mierea sunt produse care contin multe vitamine, ajutanda pielea ta sa-si recapete delicatetea.

5. Infuzie de musetel. Musetelul este o planta cu multiple proprietati benefice pentru sanatate, inclusiv consolidarea sistemului imunitar. In plus, are proprietati antiinflamatorii. Aplica infuzia de musetel pe scalp. Va reduce iritatiile, iar tu te vei simti mult mai bine.

6. Masajul ajuta la relaxarea corpului in multe feluri. Prin urmare, daca ai dureri la nivelul scalpului, masarea acestuia cu varful degetelor te va ajuta sa te simti mai bine. Vei stimula, astfel, terminatiile nervoase, vaselw de sange si muschili.

7. Hidrateaza-te. Bea multa apa. Cand vine vorba de sanatate, apa este de obicei unul dintre cei mai buni aliati ai omului. Daca te doare scalpul , apa te ajuta, deoarece regenereaza tesuturile, hidrateaza si creste elasticitatea pielii.

8. Cald si rece. Aplicarea cpmpreselor cu gheata ajuta la alungarea durerii scalpului, deoarece reduce inflamatia. Totusi, ai grija sa nu le aplici pe rani deschise. Pe de alta parte, caldura ajuta la relaxarea muschilor, deci poate fi si ea o terapie foarte utila.

9. Bea cafea. Pe langa faptul ca este o bautura delicioasa, cafeaua are multe beneficii pentru sanatate, in special pentru piele, deoarece are calitati antiinflamatorii datorita continutului de acid clorogenic. O pot bea sau o poti folosi pentru a face o masca.

10. Fa exercitii fizice. Sportul e sanatos, in general! El ajuta la oxigenarea corpului, reduce nivelul de stres si astfel vei avea o piele mai sanatoasa!

Citeste si: Te doare scalpul? Tine cont de aceste sfaturi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dermatita seboreica este o afectiune comuna a pielii care afecteaza in mare masura scalpul. Boala poate provoca...
Constipatia este o afectiune digestiva foarte comuna, ce afecteaza persoanele de toate varstele si care se manifesta...