Cum sa va luati pulsul prin intermediul arterelor femurala, carotida si radiala

Cum sa va luati pulsul prin intermediul arterelor femurala, carotida si radiala

Exista multe locatii in corpul uman, unde se poate simti pulsul. Acesta reprezinta presiunea sangelui, generata de contractarea muschilor inimii si reflecta ritmul, frecventa si puterea contractiilor acesteia.

Cand va luati pulsul, trebuie sa tineti cont de urmatoarele lucruri:

- sa nu utilizati degetul mare, deoarece are un puls propriu, lucru care va poate induce in eroare. Acest lucru poate crea confuzie cand luati pulsul altcuiva.

- pentru a evita confuziile, utilizati intotdeaua degetul aratator sau cel mijlociu.

- trebuie, de asemenea, sa faceti diferenta intre pulsul central si cel periferic. Pulsul central include arterele carotida si femurala, care hranesc direct artera aorta, acest puls fiind mai precis decat cel periferic. Exista persoane care nu au puls periferic, acest lucru indicand un caz de tensiune prea mica, necesitand tratament medical.

Daca luati pulsul cu ajutorul arterei carotide, trebuie sa fiti foarte atenti sa nu aplicati o presiune prea mare, deoarece aceasta poate dauna persoanei in cauza, datorita faptului ca aceasta are legatura cu creierul.

Iata unele dintre cele mai frecvente si sigure locatii, de unde va puteti lua, cu usurinta, pulsul:

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Muscaturile de limba sunt accidente care au loc in mod frecvent, in timpul mestecarii mancarii, a vorbirii...
Refluxul gastresofagian sau hiperaciditatea este o afectiune digestiva, cauzata de eliberearea acidului gastric in esofag, din cauza...