Suferi de helicobacter pylori? Afla cum poti sa te tratezi pe cale naturala

Suferi de helicobacter pylori? Afla cum poti sa te tratezi pe cale naturala

Helicobacter Pylori este o bacterie specifica oamenilor, localizata la nivelul mucoasei stomacului, ce provoaca o serie de simptome, precum: balonarea, refluxul esofagian, constipatia, diarea, flatulenta si dureri abdominale acute.

Incidenta infectiei este maxima in primii ani de viata, riscul dobandirii acesteia in timpul vietii adulte scazand exponential. Dupa o evulutie cronica de mai multi ani, poate cauza ulceratii ale mucoasei gastrice sau duodenale. Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aproximativ jumatate din populatia globului este afectata de Helicobacter Pylori

Cum depistezi bacteria. Daca ai simptomele specifice, prezinta-te la medicul gastroenterolog. Acesta va folosi una dintre urmatoarele tipuri de control:

- endoscopie - procedura utilizata pentru examinarea vizuala a sistemului digestiv superior cu ajutorul unui tub flexibil prevazut in capat cu o camera de mici dimesiuni atasata in capatul unui tub flexibil. Gastroenterologul foloseste endoscopia pentru a diagnostica si uneori trata afectiuni ale esofagului, stomacului si duodenului. O biopsie facuta imediat dupa prelevarea probelor va arata daca eti infectat cu Helicobacter. Endoscopia dureaza aproximativ 3 minute si e destul de anevoioasa. Pacientul va avea senzatia de voma si ca nu poate respira suficient de bine. Desi procedeul nu e dureros, este posibil sa ramai cu o jena in gat, care poate dura cateva zile.

-testul respirator la uree consta in administrarea unui lichid ce contine o substanta numita uree, uree marcata radioactiv cu C14 sau C13, urmand ca pacientul sa respire intr-un recipient pe care medicul il va trimite la laborator pentru testare. In cazul prezinti infectia cu Helicobacter Pylori, bacteria va metaboiza ureea administrata in bioxid de carbon, iar rezultatele laboratorului vor infirma ca in aerul expirat exista o concentratie peste limita normala de gaze.

- analize de sange si de fecale. Din pacate, in cazul acestor analize eficienta nu este mereu sporita. Este posibil ca Helicobaterul sa fuga din intestine sia stfel sa nu iasa la proba materiei fecale...

Tratament clasic. Durata tratamentului pentru infectia cu Helicobacter Pylori este de minimum 7 zile, maximum 14 zile. Acesta include antibiotice ca Amoxacilina, Claritromicina, Metronizadol, Tetraciclina, Tinidazol, dar si medicatia antacida.

Tratament naturist. Mierea de Manuka este un produs unic in lume. Aceasta miere este adunata si preparata de albine din florile cu parfum proaspat ale arbustului de Manuka (Leptospermum Scoparium), originar din Noua Zeelanda.

Cum actioneaza

- manuka este singura miere medicinala din lume, certificata si recunoscuta de catre autoritatile medicale. Marele avantaj: nu are efecte adverse.

- are proprietati antibacteriene iesite din comun, fiind considerata cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, avand uneori o eficienta chiar si de 50 de ori mai mare decat a antibioticelor clasice din farmacii.

Factorul unic al mierii de Manuka (MGO)- factorul unic al mierii de Manuka este o componenta terapeutica care are rolul de a indica puterea antibacteriana a acestui produs apicol. Proprietatile antibacteriale sunt cu atat mai mari cu cat nivelul MGO™ este mai mare.

Niveluri MGO si utilizare:

- mierea MGO 100+ - nivel de intretinere -indicata pentru sustinerea sistemului imunitar in afectiuni usoare si de scurta durata (raceli, dureri de gat etc.)

- mierea MGO 250+ - nivel util - indicata pentru tratarea infectiilor cu microorganisme bacteriene si fungice. Se recomanda un tratament cu 3-4 lingurite de miere/zi urmat de un tratament de mentinere cu 1 lingurita pe zi.

- MGO 400+ - nivel superior cu activitate foarte ridicata - recomandata in caz de afectiuni acute sau cronice, care nu au fost tratate anterior si care au o rezistenta sporita la tratamente.

- MGO 550+ - Nivel maxim de activitate - indicata in cazul unor infectii foarte rezistente.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Helicobacter Pylori este o bacterie specifica oamenilor, localizata la nivelul mucoasei stomacului, ce provoaca o serie de...
Citeste prospectul medicamentului Helicocin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Cu Helicocin...
Una dintre bolile de temut ale zilelor noastre este cancerul gastric. Aceasta afectiune crunta este produsa de...