Cum si unde poti dona haine in Bucuresti

Cum si unde poti dona haine in Bucuresti

Ai haine pe care nu le mai porti? Nu le lasa prin sifonier sa ocupe spatiu fara rost si nici nu le arunca! Ar fi pacat! Sunt multi oameni nevoiasi care s-ar bucura sa poarte imbracamintea care tie nu-ti mai e utila. Exista multiple posibilitati de a dona haine in capitala. Mai jos, iti prezentam punctele de colectare. Cu siguranta, se va gasi un loc si in apropiere de tine!

Containere puse la dispozitie de autoritati:

- containerele albe amplasate in sectorul 1. Din pacate, doar primaria acestui sector se ocupa cu colectarea de haine. Exista o conditie de bun-simt pentru a putea sa depozitezi in aceste containere: imbracamintea sa fie curata si corespunzator ambalata. Exista mai multe astfel de containere amplasate in 15 parcuri din sectorul 1: Parcul Luigi Cazzavillan, Parcul Venus, Parcul Regina Maria, Parcul Brancusi, Parcul Nicolae Iorga, Parcul I.C. Bratianu, Parcul Automatica, Parcul Piata Pajura, Parcul Teofana , Parcul Kiseleff, Parcul Bazilescu, Parcul Izbiceni, Parcul Ciresoaia, Parcul Baneasa, Parcul Adalin.

- containerul din fata Ambasadei Republicii Cehe – hainele depozitate in containerul din strada Ion Ghica, nr.11 vor fi distribuite oamenilor nevoiasi din Romania si din strainatate.

Site-uri, platforme online:

- lucrurigratis.ro – pe aceasta platforma online poti dona absolut orice obiect, de la haine, pana la jucarii si obiecte pentru décor. Obiectele donate de tine vor fi de folos altor utilizatori.

- imparte.ro – pe acest site exista familii si comunitati care au nevoie de imbracaminte si de alte articole. Tot aici gasesti si o lista a fundatiilor, informatii despre cum poti deveni voluntar si alte modalitati de a te implica in comunitate.

Reprezentantii magazinelor Zara au demarat o campanie de reciclare in anumite magazine. In Bucuresti, acestea sunt cele din: Sun Plaza, Promenada, AFI Cotroceni, Park Lake, Unirea Shopping Center, Bucuresti Mall, Mega Mall, Plaza Romania si Baneasa Shopping City.

Reprezentantii magazinelor H&M au in desfasurare un program de colectare de haine ca parte a unei initiative globale prin care isi propune sa asigure un viitor sustenabil al modei. Acest brand nu se ocupa de donarea de haine, dar recicleaza orice materiale textile, de orice marca si in orice conditie, inclusiv haine uzate sau vechi. Textilele sunt trimise la cea mai apropiata unitate de reciclare, unde sunt sortate manual. Pentru fiecare sacosa de textile data, H&M ofera un voucher pe care-l poti folosi in cadrul magazinelor.

Magazinul caritabil Social Exchange. Acest magazin colecteaza donatii atat de la persoane fizice, cat si de la cele juridice. Donatiile sunt distribuite, apoi, persoanelor aflate care au probleme. Daca vei dona in acest magazin, vei primi puncte ce te vor ajuta sa ai acces la anumite servicii. Persoanele care primesc donatiile trebuie sa desfasoare activitati utile comunitatii. Poti dona in cadrul acestui magazin caritabil de la imbracaminte si alimente pana la rechizite.

Samusocial – aceasta asociatie ofera sprijin persoanelor adulte fara adapost din Bucuresti. Aici se ofera bunuri materiale si se desfasoara diverse ateliere ocupationale. Poti dona in cadrul asociatiei de la haine, mancare pana la medicamente.

Atelier Merci se ocupa cu croirea hainelor si accesoriilor. Profitul obtinut merge, apoi, catre proiectele asociatiei Merci Charity Boutique: Zana Merciluta, unde copiii primesc consultatii stomatologice, iar cei din zonele rurale primesc burse. In cadrul Atelier Merci se pot recicla donatiile de haine primite in magazinul caritabil (momentan primesc pentru reciclare camasi si costume barbatesti) care sunt transformate in traiste fermecate.

ONG-uri si asociatii. De obicei, ONG-urile fac campanii punctuale de strangere de donatii de imbracaminte, insa poti contacta o astfel de organizatie pentru a stabili cand poti merge catre sediul respectiv pentru a dona imbracaminte. Lista ONG-urilor si asociatiilor este mare. Le poti gasi foarte usor, dand o simpla cautare pe google.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Te uiti la orizont intr- o dupa-amiaza perfect normala si observi ca cerul straluceste intr-o nuanta ciudata...
Soarele ne incalzeste in fiecare zi, facand posibila continuitatea vietii pe Terra. Dar cum se desfsoara intregul...
Craciunul este despre traditie, familie, credinta, dar si mancare speciala; speciala si eventual diferita in functie de...