Accident, diagnostic

Lista articolelor despre accident si diagnostic pe AflaCum.ro

Articole despre accident si diagnostic

Citeste cele mai noi articole despre accident si diagnostic publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre accident si diagnostic, pe AflaCum.ro!

Dislocarea unui umar poate fi foarte dureroasa si se recomanda punerea imediata la loc a acestuia, pentru a evita urmarile pe termen lung.

Iata ce puteti face daca aveti umarul dislocat sau daca acest lucru i se intampla altcuiva:

Tineti cont de trecutul medical al pacientului. Inainte de a incerca sa puneti la loc, un umar dislocat, trebuie sa tineti cont de trecutul medical al persoanei in cauza. Daca este pentru prima data cand i se intampla acest lucru, este indicat sa duceti persoana la spital, deoarece umarul dislocat poate fi insotit de fracturi, intinderi sau alte rani interne. Cel mai bine e ca primul diagnostic sa fie pus de medici specialisti.

Oasele rupte sau fracturate necesita ingrijiri medicale imediate, fiind insotite de anumite simptome, ce depind de severitatea fracturii si de modul in care s-a produs.

Iata cateva metode de prim ajutor, prin care puteti sa creati confortul victimei unei fracturi de oase, pana la primirea autorului specializat:

Diagnostic timpuriu si tratament:

Citeste prospectul medicamentului Rapiscan si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Rapiscan este utilizat numai în scop de diagnostic.

Rapiscan este o solutie injectabila care contine substanta activa regadenoson.

Citeste prospectul medicamentului Optison si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Optison este o suspensie injectabila, continand microsfere (granule foarte mici) de albumina umana tratata la cald, care au ca substanta activa perflutren gaz.

Pentru ce se foloseste Optison?

Citeste prospectul medicamentului Cyclogyl si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza: obtinerea midriazei si cicloplegiei in scop diagnostic.

Contraindicatii: Nu va fi utilizat in glaucomul cu unghi ingust.

Precautii: Midriaticele si cicloplegicele vor fi folosite cu prudenta la pacientii in varsta sau la cei cu presiunea intraoculara crescuta. Se recomanda examinarea tonometrica inainte de instilarea oculara a picaturilor. Absorbtia sistemica a produsului poate fi mult diminuata prin comprimarea sacului lacrimal timp de 1-2 minute pe durata instilarii picaturilor in ochi si imediat dupa aceea. Comprimarea sacului lacrimal determina blocarea trecerii picaturilor spre mucoasa nazo-faringiana care reprezinta o suprafata mai mare de absorbtie. Procedeul este recomandat atunci cand se foloseste solutie de concentratie 2% si cand picaturile sunt instilate la copii.

Leucemia este o boala foarte grava, care poate afecta pe oricine.

Este cauzata de un tip de celule cancerigene, care ataca globulele albe din sange. Acest lucru incepe cu producerea de cantitati anormal de mari de globule albe, in organism, care au rolul de a lupta impotriva organismelor straine, ce invadeaza corpul uman.

Daca globulele albe din sange nu se dezvolta normal, acest lucru duce la lipsa lor de energie in lupta impotriva bacteriilor, avand ca rezultat slabirea sistemului imunitar si implicit existenta unui numar prea mare de globule albe, care se ingramadesc in maduva osoasa, pana cand nu mai exista spatiu suficient pentru alte globule.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Invata care sunt semnele diabetului, ce teste se fac si cand trebuie sa mergi la doctor. Simptomele...
Prostata este o parte a sistemului reproducator masculin, care inmagazineaza 25-30% din sperma si ajuta la ejaculare. ...
Sa stii sa inregistrezi rapid semnele vitale ale unei persoane este foarte important intr-o situatie de criza,...
Ca sofer trebuie sa fii vigilent in trafic, mai ales ca drumurile sunt aglomerate iar accidentele rutiere...
Leucemia este o boala a celulelor sangelui care, din nefericire, inca nu are un tratament care sa-i...