Amyvid, diagnosticare

Lista articolelor despre amyvid si diagnosticare pe AflaCum.ro

Articole despre amyvid si diagnosticare

Citeste cele mai noi articole despre amyvid si diagnosticare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre amyvid si diagnosticare, pe AflaCum.ro!

Amyvid se utilizeaza doar pentru diagnosticare. Acesta se utilizeaza pentru scanari ale creierului la pacientii adulti cu probleme de memorie.

Ce este Amyvid?

Amyvid este o solutie injectabila care contine substanta activa florbetapir (18F).

Tuberculoza (TBC) este o boala infectioasa grava, ce a afectat omenirea de la inceputul primelor civilizatii si pana astazi. Desi aceasta boala este tinuta sunb control, de la inceputul secolului 20, cu ajutorul vaccinelor si antibioticelor, tuberculoza poate cauza HIV sau alte boli. Iata cum se trateaza tuberculoza:

Recunoasterea simptomelor
Aveti foarte mare grija daca intrati in contact cu persoane care sufera de TBC sau locuiti cu cineva care are aceasta boala, deoarece este extrem de contagioasa, putand fi contactata pe calea aerului.
Fiti atenti la semne ale unor probleme la plamani, deoarece tuberculoza apare la nivelul acestora. Tusea, congestia pulmonara si durerile in piept sunt simptome comune ale tuberculozei active.
Purtatorii de TBC pot cauza simptome ale gripei comune, cum ar fi: febra, transpiratie pe timpul noptii, oboseala sau frisoane.
Persoanele care sufera de tuberculoza, pot cauza pierdeti inexplicabile de greutate.
Este indicat sa cereti ajutor medical, daca cauzati simptomele de mai sus.

Diagnosticarea bolii
Faceti-va o programare la medicul de familie si sugerati-i ca aveti nevoie de o serie de analize de laborator pentru depistarea TBC.
Faceti un test de piele antigen. Acesta se injecteaza sub piele si in functie de reactie de stabileste daca tuberculoza este in stare latenta sau activa.
Faceti analize de sange, pentru a va asigura ca testul de piele a aratat rezultatul corect.
Faceti raze la plamani, pentru a depista daca tuberculoza este in stare activa sau latenta.
Faceti analize de saliva.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.