Ardei iuti

Lista articolelor despre ardei iuti pe AflaCum.ro

Articole despre ardei iuti

Citeste cele mai noi articole despre ardei iuti publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ardei iuti, pe AflaCum.ro!

Ardeiul iute nu lipseste din gradina unui gospodar roman. Indiferent de soi, romanul adora sa consume ardei iuti, fie in stare naturala, fie la conserva, in lunile reci de iarna. SI bine face, pentru ca ardeii iuti sunt foarte sanatosi, actionand ca un antioxidant natural.

Cum sa cultivi ardei iuti. Conditii de plantare:

- temperatura solului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 17 Grade Celsius, pentru ca rasadurile sa se dezvolte cum trebuie;

Ardeii jalapeno sunt printre cei mai populari ardei din lume, fiind folositi intr-o varietate de bucatarii de pe Mapamond. Originari din Mexic si Spania, jalapenos sunt inruditi cu toate celelalte specii de ardei iuti(habanero, cayenne, serrano etc). De altfel, toti ardeii iuti fac parte din clasa Capsicum. Care sunt, insa, particularitatile ardeiului jalapeno? 1. Nu creste foarte lung(7-8 cm la maturitate); 2. Seamana cu ardeiul gras, avand o textura carnoasa; 3. Striatiile de pe ardei indica varsta si iutimea. Cu cat regasim mai multe striatii pe textura sa, cu atat ardeiul e mai iute!

Vestea buna este ca nu esti obligat/a sa cumperi ardei jalapeno! Ii poti creste in casa sau chiar in gradina!

Cum sa cultivi ardei jalapeno. Semanarea:

Gradina ta necesita o atentie sporita in ceea ce priveste daunatorii. Pe piata gasesti tot felul de insecticide eficiente, dar nu intotdeauna sanatoase. Daca doresti sa mananci eco, poti folosi un insecticid homemade foarte util. El are la baza ardeiul uite.

Cum sa prepari insecticid natural din ardei iute:

- marunteste 5 ardei iuti(sa fie bine copti);

Ardeiul iute(chili) poate fi cultivat atata in gradina cat si in casa, la ghiveci. Pe cea de a doua varianta ne vom concentra atentia in cele ce urmeaza. Nu e deloc complicat si nici nu vei pierde prea mult timp!

Cum sa cresti ardei iuti(chili) in casa. Ai nevoie de:

- seminte de ardei iute;

Ardeiul iute face parte din familia capsicum si este cunoscut sub denumirea de capsicum annuum.

Ardeiul iute ajuta la stimularea metabolismului, prin actiunea pe care o are asupra structurii venoase.

Folositi in alimentatie pe post de condiment,  ardeii iuti se consuma impreuna ci diferite ciorbe sau mancaruri ca atare ori conservati in otet sau sub forma de pulbere.