Autism

Lista articolelor despre autism pe AflaCum.ro

Articole despre autism

Citeste cele mai noi articole despre autism publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre autism, pe AflaCum.ro!

Pentru un adult cu ADHD, mentinerea unui ritm lent si constant este o adevarata provocare. In mintea unei persoane care sufera de o anumita forma de ADHD, exista o multime de lucruri ce trebuie facute, dar putin timp la dispozitie! Acest fenomen impovareaza creierul si poate duce la epuizare. Asadar, trebuie sa incerci sa incetinesti efectiv creierul si sa faci lucrurile rand pe rand. Iata un ghid care, cu siguranta, te poate ajuta atat daca esti suferind de AHDH, cat si daca ai grija de o persoana care sufera de aceasta afectiune.

INCETINIREA INSTANTANEE A CREIERULUI:

1. Pune stop. Cand simti ca totul se accelereaza, opreste tot ceea ce faci. Lasa gadgeturile si orice alt aparat electronic deoparte. Daca este necesar, mergi intr-o alta camera sau intr-un loc linistit din apropiere. Respira adanc si lent . Inchide ochii. Intinde gatul, spatele, bratele si picioarele. Incearca sa te relaxezi.

Autismul este o tulburare de dezvoltare ce se manifesta prin ruperea contactului cu realitatea exterioara si prin trairea exacerbata a vietii interioare. Din pacate, aceasta afectiune neuropsihiatrica nu are, inca, leac. Totusi, oamenii de stiinta au descoperit o metoda simpla prin care autismul poate fi depistat.

Cercetatorii din Italia au creat o iluzie optica prin intermediul careia se poate descoperi autismul.

Vezi, iluzia optica, aici

Copiii cu autism nu sunt, in general, agresivi, iar daca dezvolta acest comportament, la un moment dat, pot sa si-l schimbe. Agresivitatea in cazul copiilor autisti poate fi ingrijoratoare, deoarece dezvaluie anumite cauze. Iata cum pot fi determinate acestea:

1. Urmariti semne de abuz sau rele tratamente, deoarece un copil autist care este supus la acestea, poate deveni agresiv.

2. Luati in calcul capacitatea de comunicare a copiilor autisti, incepand cu o varsta frageda, deoarece daca nu sunt capabili sa-si exprime nevoile si sentimentele, pot deveni agresivi, din cauza frustrarii.

Desi nu se cunosc cu exactitate motivele pentru care unii copii se nasc cu autism, iar numarul baietilor afectati de aceasta afectiune este mult mai mare comparativ cu al fetelor, specialistii recomanda parintilor sa nu se grabeasca cu conceperea unui bebelus imediat dupa nasterea primului copil.

Conform savantilor americani, intre frati trebuie sa existe o diferenta de minim doi ani, timp in care corpul mamei se reface complet dupa sarcina.

Dupa ultimele cercetari, mamele care raman insarcinate in decurs de un an de la ultima nastere risca sa aiba un copil autist. Copiii in cauza prezinta o tripla predispozitie la autism fata de cei nascuti de 2-4 ani distanta dupa fratii lor.

Aceasta concluzie s-a tras dupa ce oamenii de stiinta au realizat un studiu pe circa 600000 de familii. In plus, copiii predispusi la autism se nasc adesea prematur, au o greutate mai mica, iar creierul lor, dar si alte organe vitale pot fi incomplet dezvoltate.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.