Cai

Lista articolelor despre cai pe AflaCum.ro

Articole despre cai

Citeste cele mai noi articole despre cai publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre cai, pe AflaCum.ro!

Caii, la fel ca oamenii, pot suferi de arsuri ale pielii, daca stau prea mult timp la soare. Cabalinele albe si cele sure sunt cele mai sensibile la expunerea solara. Din fericire, exista solutii de vindecare a arsurilor provocate de soare. In primul rand, insa, e important sa previi! Despre toate acestea, in cele ce urmeaza.

Cum sa tratezi arsurile solare la cai. Arsuri solare minore:

1. Identifica locul in care pielea este arsa. Celel mai sensi bile zone la cal sunt cele din jurul jurul botului, in jos pe puntea nasului, urechile si in jurul ochilor. De asemenea, cabalinele pot sufeir arsuri solare in zinele in care pielea este mai deschisa la culoare. Daca observi o arsura solara, examineaza calul pentru a gasi alte posibile zone afectate. O arsura solara se va simti fierbinte la atingere. Pielea poate fi mai roz decat in mod normal sau decojita. Daca pielea are vezicule sau daca observi ca se scurge lichid limpede ori galbui din arsura, contacteaza imediat un veterinar. Acestea sunt semne ale unei arsuri mai grave. Un cal cu arsuri solare poate refuza sa i se puna capastru.

Daca esti novice in cresterea cailor, acest articol este pentru tine! Iti aratam azi cum trebuie aleasa hrana pentru cabaline, modul in care se prepara aceasta, dar si felul cum trebuie hranit un cal. E esential sa stii ca nutretul (fanul) nu este suficient pentru calul tau! Are nevoie si de cereale, inclusiv in varianta fiarta; iar fierberea nu se face oricum! Despre toate acestea in cele ce urmeaza.

Cum sa pregatesti hrana pentru cai. Ingrediente:

- cereale integrale;

Caii sunt un simbol al fortei fizice si al libertatii fara restrictii. Ei reprezinta, poate, cele mai frumoase si gratioase animale de pe planeta. Iti prezentam in cele ce urmeaza 10 dintre cele mai frumoase rase de cai. Imaginile iti vor bucura sufletul!

Frizianul este o rasa de cai originara din Friesland, Olanda. Acest cal e foarte gratios si agil, avand in vedere dimensiunea sa.

frizian

Anemia infectioasa ecvina sau, in popor, febra de mlastina este o afectiune care poate afecta cabalinele, indiferent de varsta, rasa sau sex. Vorbim despre o boala virala produsa de un lentivirus cu actiune complexa. Este raspandita in toata lumea. Se dezvolta cu usurinta in zonele mlastinoase, unde exista ape statatoare.

Anemia infectioasa ecvina. Cum se transmite si cum actioneaza. Virusul se transmite de la animalele bolnave care nu prezinta semne, dupa cum urmeaza:

- prin insecte. Virusul actioneaza prin intermediul insectelorhematofage(cele care sug sangele animalelor). O musca de grajd, spre exemplu, va suge sangele animalului bonalv, apoi se poate muta pe un animal sanatos.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.