Caine alergie

Lista articolelor despre caine alergie pe AflaCum.ro

Articole despre caine alergie

Citeste cele mai noi articole despre caine alergie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre caine alergie, pe AflaCum.ro!

La fel ca omul, prietenul sau vechi, cainele, poate dezvolta diverse alergii. Descoperirea acestei reactii specifice a organismului canin poate fi dificila, deci necesita o atentie sporita. In primul rand, trebuie inteleasa cauza unei alergii. Apoi, vine si rezolvarea.

Alergiile la caini:

- alergii la mancare. Astfel de probleme sunt destul de comune printre patrupezii nostri dragi. Proteinele din carne, cum ar fi puiul, carnea de vita sau pestele pot declansa o alergie. In plus, unele cereale precum graul, porumbul sau soia pot declansa o astfel de reactie in organismul cainelui. Ce se intampla, mai eact? Patrupedul are o sensibilitate la anumite ingrediente, iar sistemul sau imunitar reactioneaza exagerat, aparand simptome precum mancarimea intensa, inflamatia pielii, eruptii cutanate si chiar probleme digestive(varsaturi, diaree). Pentru a evita viitoarele neplaceri, recomandam hrana uscata pentru caini si chiar hrana pentru caini alergici. De multe ori, o alergie alimentara nu poate fi descoperita decat cu ajutorul veterinarului. Aceste foloseste teste specifice, precum cel desange sau eliminarea treptata a anumitor ingrediente din dieta cainelui pentru a identifica cauza exacta a reactiei alergice.

- alergiile de interior. In casa, cainele poate dezvolta diverse alergii. La fel ca si la om, mucegaiul si acarienii sunt principalii declansatori de alergii. Odata ce acesti alergeni intra in contact cu pielea sau mucoasele cainelui, sistemul sau imunitar poate reactiona, provocand simptomele neplacute ale unei alergii. Asadar, mentine casa curata, pentru ca si expunerea la alergeni sa fie mai scazuta. Aspira la cateva zile covoarele si spala lenjeriile de pat o data pe saptamana(daca nu transpiri asiduu). De asemenea, iti recomandam sa folosesti un filtru de aer in sistemul de incalzire. Acesta contribuie la reducerea cantitatii de alergeni din mediul inconjurator.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.