Copil fericit, educatie copii

Lista articolelor despre copil fericit si educatie copii pe AflaCum.ro

Articole despre copil fericit si educatie copii

Citeste cele mai noi articole despre copil fericit si educatie copii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre copil fericit si educatie copii, pe AflaCum.ro!

Este foarte important ca parintii sa ofere exemple pozitive copiilor, de timpuriu, pentru ca acestia sa-si dezvolte de mici o imagine de sine pozitiva. Iata cum va puteti educa copilul sa fie multumit de propriul aspect fizic.

Fiti un model demn de urmat, deoarece copiii imita comportamentul parintilor. Asadar, puneti accent pe o alimentatia sanatoasa, faceti miscare si dati dovada de o atitudine pozitiva fata de propriul corp, iar daca incercati sa scapati de kilogramele in plus, nu o faceti in mod obsesiv, in fata copilului, bombardandu-l cu frustrarile voastre. In schimb, invatati-va copilul cat de importanta este sanatatea fizica si psihica.

Evitati comentariile negative cu privire la corpul copilului. Daca va faceti griji in legatura cu forma fizica a acestuia, inscrieti-l la un curs de gimnastica, arte martiale sau sport sau plimbati-va zilnic impreuna, pentru a face miscare.

Dezvoltarea caracterului si dezvoltarea sociala reprezinta parti majore din viata unui copil. Chiar daca acesta isi poate forma singur unele conexiuni sociale, e de preferat sa il inveti cum sa aiba interactiuni sociale pozitive si cum sa isi mentina relatiile. Sunt multe feluri prin care poti face asta. Poti incepe prin a+i deveni prieten, apoi ii poti vorbi despre ce inseamna ea si cum sa trateze conflictele.

Metoda I. Cunoasterea prieteniei

1. Arata-i ce inseamna sa fii un prieten bun. Copiii intotdeauna acorda atentie lucrurilor pe care le facem si le spunem, fie ca realizam, fie ca nu. O metoda simpla de a invata copilul despre prietenie este sa+i arati ca tu esti un prieten. Modeland conceptul de prietenie, ii vei da un exemplu despre cum prietenii ar trebui sa se comporte si ii vei induce acest comportament si lui.
Lasa-l sa te vada interactionand cu oamenii intr-un mod pozitiv. Spre exemplu, lasa-l sa te auda salutand calduros un prieten sau un coleg. Sau ai putea sa-i spui ca amicul tau este putin trist si ca trebuie sa fii un prieten bun ce il va inveseli.

Nu orice adult are o rabdare de fier, in ceea ce priveste copiii. Exista, din fericire, metode de a dezvolta autocontrolul si de a alunga plictiseala unui copil, fara a recurge la un gadget.

1. JOACA-TE CU TIMPUL. Copilul incepe sa dezvolte gandirea abstracta la varsta de 9 ani. Pana atunci, mintea lui functioneaza intr-un mod mai concret, motiv pentru care ar putea fi dificil pentru el sa faca diferenta intre 15 si 45 minute, sa zicem. Pentru a evita un astfel de moment, este util sa dai o alta valoare timpului.

Gresit: Plecam intr-o ora. Ai 10 minute sa-ti strangi jucariile.

Banii sunt cel mai important mijloc de trai pentru omul modern. Ei trebuie sa ramana, insa, doar un mijloc. Atunci cand se transforma intr-un scop, omul risca sa nu se mai bucure de viata. Pornind de la aceasta idee, ai putea sa iti educi micutul pentru a deveni un viitor milionar.

Sigur, sfaturile tale nu sunt suficiente. E nevoie de priceperea viitorului matur, de vointa si nu in ultimul rand de noroc. Pana sa devina, insa, un om mare, copilul pooate primi cateva sfaturi cu privire la bani

1. Invata sa devii primul model pentru copilul tau. Incearca sa dezvolti o afacere si sa o mentii curata. Micutul/a va creste dupa acest standard. Va intelege eforturile tale ca parinte pentru a ridica nivelul de trau in familie. Astfel, sunt sanse mari sa faca asta, la randu-i, atunci cand va fi pe picioarele sale.

Nu trebuie sa faci diferente intre copiii tai! Creste-i cu aceeasi masura si iubeste-i la fel! Totusi, ai grija la detalii. Exista metode diferite de educatie, in functie de sexul copilului. Mai exact, o fetita are nevoie de un set de reguli usor diferit de cel pe care il vei dezvolta in cazul unui baietel.

Tine cont de aceste sfaturi si sunt sanse mari sa ai o fetita fericita, care, peste ani, se va transforma intr-o femeie independenta si suficient de puternica pentru a face fata oricarei situatii. Asadar, invat-o:

1. Sa isi iubeasca tatal. Multe mame comit pacatul de a le crea fetelor o imagine deformata despre barbati. In situatii incordate, tentatia de a vorbi de rau tatal este mare. Nu face greseala de a folosi in fata fetitei tale expresii de genul barbatii nu sunt buni de nimic, nu te poti baza pe barbati, barbatii sunt insensibili, barbatii te parasesc. Aceste idei ii vor face foarte mult rau. Cand va veni vremea sa aiba o relatie, tipul acesta de gandire o va determina sa se indeparteze, cu usurinta, de posibilii parteneri. Si cine stie?! Poate dragostea adevarata trece pe langa ea...

Nu e usor sa fii parinte, dar sa fii un parinte intelept este, cu siguranta, una dintre cele mai dificile meserii din lume. Astazi, iti prezentam 11 moduri de ASA DA si ASA NU in relatia pe care un parinte o dezvolta cu copiii sai.

1

Parintele obisnuit. Petrece tot timpul alaturi de copil, nelasandu-i niciun moment de intimitate.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa