Dermatita seboreica

Lista articolelor despre dermatita seboreica pe AflaCum.ro

Articole despre dermatita seboreica

Citeste cele mai noi articole despre dermatita seboreica publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre dermatita seboreica, pe AflaCum.ro!

Dermatita seboreica este o afectiune comuna a pielii care afecteaza in mare masura scalpul. Boala poate provoca pete solzoase, piele sau scalp inflamat si matreata persistenta. Se instaleaza in zonele grase ale corpului, cum ar fi scalpul, fata, partile laterale ale nasului, sprancenele, urechile, pleoapele si pieptul.

Dermatita seboreica poate provoca multa frustrare si chiar complexe de inferioritate. Bolnavul va avea reticente in a-si arata zonele afectate(isi acopera capul, de exemplu), de teama preconceptiilor. Oamenii care nu cunosc nimic despre subiect pot considera un om cu dermatita seboireca ca fiind neglijent cu propria igiena. In realitate, dermatita seboreica nu dispare decat cu tratament specific. Asadar, oricat te-ai spala pe cap cu sampon normal nu vei scapa de aceasta afectiune. Din fericire, dermatita seboreica nu e contagioasa.

Dermatita seboreica - simptome:

Matreata este mai frecventa decat ar putea crede unii dintre noi. Ea afecteaza aproximativ 50% dintre adultii din intreaga lume! Se poate dezvolta rapid si are un impact negativ asupra imaginii unei persoane, chiar daca nu reprezinta un pericol fizic.

Ce este matreata? Matreata este compusa din piele. Mai exact, acele fragmente minuscule de epiderma de culoare albicioasa, care se desprind de pe pielea capului. Matreata apare atunci cand celule pielii se reinnoiesc rapid. In general, celulele sanatoase ale pielii urmeaza un anumit ciclu de viata(cresc, imbatranesc si mor), facand loc unor noi celule. In cazul persoanelor care dezvolta matreata, ciclul de viata al celulelor pielii se accelereaza, ducand la nasterea si moartea mai rapida a celulelor. Matreata nu este daunatoare in sine, dar poate crea un aspect neplacut , putand provoca chiar probleme mentale celui/celei care sufera de ea(complex de inferioritate, diminuarea increderii de sine). Anumite tipuri de matreata pot necesita un tratament prelungit. Altfel spus, tratarea acestei afectiuni apielii poate reprezenta un proces destul de dificil.

Matreata - cauze. Matreata are diverse cauze si factori declansatori:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.