Pierderi memorie

Lista articolelor despre pierderi memorie pe AflaCum.ro

Articole despre pierderi memorie

Citeste cele mai noi articole despre pierderi memorie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre pierderi memorie, pe AflaCum.ro!

Alzheimer este o boala cronica si progresiva la nivelul creierului, care descompune si distruge celulele cerebrale si neuronii care le conecteaza.

Boala se agraveaza in timp si reprezinta o forma de dementa, cauzand pierderi de memorie, tulburari comportamentale si mentale.   

Cauzele exacte ale Alzheimer nu sunt cunoscute, insa expertii sustin ca exista 3 factori majori de risc: varsta, istoricul bolilor in familie si genetica, femeile fiind mult mai predispuse la aceasta boala, decat barbatii.

Oamenii de stiinta au descoperit ca intre pierderea memoriei si grupa sanguina exista o legatura.

Astfel, conform cercetatorilor americani, cei mai predispuse la pierderea memoriei sunt persoanele care au grupa sanguina AB numita si grupa complexa.

AB este o grupa de sange rara prezenta la numai 4% din populatie. Conform unui studiu care a durat trei ani si a fost aplicat pe 30000 de persoane cu varste mai mari de 45 de ani, s-a descoperit ca 500 de oameni s-au confruntat cu probleme cognitive.

Daca va este din ce in ce mai greu sa va amintiti anumite lucruri, trebuie sa stitit ca nu sunteti singuri. Odata cu inaintarea in varsta, memoria devine mai scurta din cauza anumitor factori, pe care, insa, ii puteti preveni si controla.

Iata o serie de sfaturi pentru imbunatatirea memoriei, inclusiv medicamente si remedii naturiste:

Pastrati-va mintea ocupata. Daca va antrenati mintea in mod continuu, prin intermediul unor aptitudini noi si prin exersarea celor existente, va veti imbunatati memoria. Iata o serie de activitati utile in acest sens: puzzle-urile, scrabble, memorarea de poezii si urmarirea stirilor politice.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.