7 plante repelente pentru diversi daunatori

7 plante repelente pentru diversi daunatori

Gradina reprezinta oaza de verdeata si de sanatate pe care o ingrijesti cu placere si mult suflet. Din pacate, acolo unde se afla plantele bune, isi fac aparitia, intotdeauna, diversi daunatori, dar si multa buruiana. Pentru a tine lucrurile sub control poti utiliza diverse erbicide si insecticide. Tratamentele nu sunt , insa, intotdeauna, cele mai sanatoase. Pentru a reduce utilizarea de substante chimice, ai la indemana un truc simplu: cultivarea unor plante repelente.

7 plante repelente pentru diversi daunatori:

1. Menta prefera pamantul bine drenat, dar umed, tolereaza umbra si are nevoie de ingrijire minima. O iubim, in special, datorita parfumului sau puternic. In schimb, unele animale si insecte nu suporta acest miros puternic. Asadar, un atu pentru gradina ta! Repelent pentru: furnici, tantari, melci si soareci.

2. Petunia. Petuniile se dezvolta bine in umbra partiala. Trebuie, de asemenea, protejate de vant. Asigura-te ca lasi un sppatiu de 30 centimetri intre aceste plante. Pe langa frumusetea pe care o vor oferi gradinii, petuniile au si rol de respingator pentru: cicada, afide, omida de rosii si gandaci de sparanghel.

3. Crizantema. Cand planifici patul de flori, aminteste-ti ca aceste flori minunate au nevoie de spatiu. Crizantemele pot atinge 90 cm atat in latime cat si in inaltime! Aceste flori iubesc soarele, solul bine drenat si umed. Crizantemele sunt repelenti pentru: furnici, capuse, paduchi de plante, acarieni si pestisori de argint.

4. Lavanda este o alta planta mare cu nevoie de spatiu: planteaza seminte la 60-80 cm una de alta. Lavanda nu suporta solul umed, prost drenat. Lavanda se poate folosi in multe moduri, inclusiv ca repelent in gradina. Respinge mustele de casa, moliile si paduchi de plante.

5. Galbenele(Calendula). Galbenelele vor adauga, cu siguranta, putina luminozitate si veselie gradinii tale. Aceste flori minunate adora soarele si solul hranitor, bine drenat. Respinge anumiti daunatori, atragand, in acelasi timp, insecte bune precum sirfidele(muste de flori), care tin sub control populatia

6. Busuiocul este una dintre cele mai populare plante din bucatarie, adaugand aroma si gust mancarurilor noastre preferate. Poti cultiva busuioc in paturi de legume sau il poti planta in ghivece pe care sa le distribui in gradina. Alege un loc cu usoara umbra si pamant bine drenat. Busuoicul este repelent pentru tantari si muste.

7. Muscata. Aceasta floare este un clasic al gradinii. Planteaza muscatele in ghivece cu orificii de scurgere. Foloseste un amestec de pamant de ghiveci bine drenat. Pune ghivecele in zone in care lumina solara apare isi face simtita prezenta 4-6 ore/ zi. Muscatele resping: gandaci japonezi, tantari, cicade si viermi de porumb.

Citeste si: 6 metode naturale prin care sa scapi de tantari

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista insecticide diverse pe piata de profil, insa majoritatea contin substante periculoase pentru sanatatea umana. Daca vrei...
Plantele au nevoie de ingrijire speciala, in functie de specie, de anotimp si de conditii. Exista, insa,...
Afidele sunt insecte homoptere, cu forme aripate si nearipate (Aphidinea). Li se mai spune si paduchi de...