Ceai-ingrasamant din foi de ceapa. Ai nevoie de:
- coji de ceapa;
- apa;
- ceainic(cu un volum de 1 litru).
Ceai-ingrasamant din foi de ceapa. Ce trebuie sa faci:
- umple ceainicul cu coji de ceapa;
- fierbe apa intr-o cratita;
- toarna apa clocotita in ceainic peste cjoile de ceapa;
- amesteca bine si lasa la infuzat. Vei obtine o culoare spre rosu-maroniu;
- dilueaza dolutia cu apa statuta in proportii de 1:2;
- uda plantele de 2 ori pe luna cu acest ceai(ceaiul sa fie caldut);
- ceaiul trebuie folosit rapid. Dupa maximum 2 zile,a cesta incepe sa fermenteze, va mirosi urat si isi va pierde proprietatile;
- ca varianta, poti pune solutia intr-un pulverizator si apoi sa stropesti plantele;
Explicatie: Cojile de ceapa contin mult caroten, fitoncide, vitamine si microelemente, substante importante pentru o crestere sanatoasa a plantelor de interior.
Actiune:
- solutia naturala indeparteaza insuficienta de vitamine la plante si le intareste imunitatea.
- ceaiul alunga paianjenul rosu, musculita alba si alti daunatori. In aceste scopuri, adauga solutiei o lingurita de sapun lichid in infuzie.
Citeste si: Cum sa faci cel mai bun ingrasamant pentru flori