Cum sa ai grija de gradina. Trucurile acestea nu trebuie ratate!

Cum sa ai grija de gradina. Trucurile acestea nu trebuie ratate!

Daca esti la inceput de drum in agricultura, ai nevoie de o multime de sfaturi care sa te ajute la crearea si mentinerea unei gradini fara cusur, de care sa fii tare mandru!
Iata cateva trucuri prin intermediul carora vei reusi sa cresti plante sanatoase, intr-un mod natural!

FERTILIZAREA SOLULUI

1. Ceaiul de buruieni poate fi un fertilizator eficient. Taie buruienile si arunca-le in apa tinuta la soare. In cateva zile, ceaiul cu continut ridicat de azot este gata. Foloseste ceaiul ca spray pentru frunze sau ca fertilizator pentru sol.

2. Urina. Nu, nu e o gluma! Urina este bogata in azot, raportul ei NPK general fiind 11-1-2. Potrivit acestui raport, azotul pe care il contine urina ajuta la cresterea frunzelor si este foarte eficienta pentru legumele verzi si plantele ierboase precum porumbul. Nu urina direct pe planta! O cantitate mare poate arde planta. Colecteaza substanta intr-o sticla si dilueaz-o cu 10 parti de apa sau mai mult, apoi toarn-o in zona radacinilor.

3. Gunoiul de bucatarie poate fi folosit in gradina indiferent daca ai sau nu o gramada de compost. Sapa un sant adanc de 30 cm intre rasadurile de legume si arunca in el zilnic deseurile de bucatarie. Acopera, apoi, santul cu pamant ca sa eviti mirosurile neplacute si mustele. Acest loc este perfect pentru plantarea legumelor din sezonul urmator.

Pagina 1/5

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Semintele de flori si de alte plante se gasesc, de obicei, in pepiniere si in magazinele de...
Iubesti florile? iti place sa ai gradina plina de culoare si miresme pe tot parcursului anului? Atunci...
Iata cum puteti face o gradina verticala pentru flori, ierburi aromatice sau legume mici, din flacoane de...