Cum sa scapi de tantarii din gradina. Libelulele sunt o solutie

Cum sa scapi de tantarii din gradina. Libelulele sunt o solutie

Ai o gradina superba in care miresmele si cromatica te relaxeaza, intotdeauna, dupa o zi dificila? Daca da, te felicitam! Ce te faci, insa, in timpul sezonului cald, atunci cand nesuferitii tantari invadeaza zona? Ai putea, de exemplu, sa folosesti diversi repelenti din comert, insa nu vei scapa de factorul toxic. Sau ai putea(iti recomandam!) folosi repelenti lasati de natura, cum ar fi libelulele. O singura libelula se poate hrani cu 100 tantari pe zi!

Libelulele pot fi atrase in gradina destul de usor. E nevoie doar sa plantezi cateva flori preferate de aceste insecte. Iata care sunt plantele care atrag libelulele in gradina:

Ruji galbeni(Rudbeckia fulgida Goldstrum ). Chiar si un gradinar fara experienta poate creste aceste flori superbe. Rujii se dezvolta armonios intr-un climat cald si se pot adapta la aproape orice tip de sol. Planteaza aceste flori intr-un loc cu multa lumina naturala si uda-le in mod regulat.

Salvie de camp(Salvia pratensis ). Este vorba despre o floare sor de cultivat, care nu numai ca atrage libelulele devoratoare de tantari, ci si alte insecte mici, benefice in gradina. Salvie de camp nu necesita prea multa irigare. Sa nu uitam, evident, de aspectul minunat al acestei flori.

Coada Soricelului( Achillea millefolium). Coada soricelului a fost din vechime folosita ca planta medicinala pentru tratarea ranilor si sangerarilor nazale. Aceste plante sunt, insda, ca un magnet si pentru libelule. De asemenea, florile lor au o aroma placuta, reprezentant o sursa importanta de nectar pentru polenizatori. Dupa terminarea sezonului, poti usca florile si le poti folosi pentru diverse aranjamente.

Limba mielului(borago). Rezista tot sezonul cald. E o planta perena nepretentioasa, care rezista chiar si in conditii de seceta. Limba mielului este folosita inclusiv in gastronomie, fiind adaugata in iaurt, crema de branza sau chiar in salate.

Echinaceea(conflora) este o planta care infloreste toata vara si nu necesita ingrijiri deosebite. E, de asemenea, o floare perena care se dezvolta in orice gradina si in orice climat. Desi creste incet, echinaceea poateoferi gradinii tale o explozie de cromatica, deoarece vine intr-o varietate de culori: galben, portocaliu, rosu, roz, violet, visiniu si alb.

Varf de sageata cu frunze late/rata-cartof(Sagittaria latifolia). Pentru gradinarii mai experimentati care au la dispozitie un iaz, exista cateva flori de apa care sunt la fel de atractive pentru libelule precum florile din sol. Varful de sageata este o planta perena acvatica, care formeaza incet o colonie. Petalele sale albe si galbenul din centrul florii transforma locul intr-un paradis!

Nufarul (Nymphaea). Nuferii se simt bine intr-un iaz de orice dimensiune. Aceste flori superbe care plutesc in apa sunt preferatele libelulelor. Pentru a le creste, e necesar sa pui ghivece sub apa. Apoi, planta isi va ridica tulpinile.

Coada-calului de apa (Equisetum fluviatile). Coada-calului de apa este o planta comuna langa mlastini si diverse zone umede. Nu are flori sau frunze obisnuite, ci mai degraba tulpini. Poate da o culoare frumoasa verde inchis iazului tau, n timp ce libelulele e folosesc atat in faza de nimfa cat si in cea adulta.

Pontederia cordata este o planta perena care face parte din familia Pontederiaceae si este originara din America de Nord. Frunzele cresc sub forma eliptica in nuante de verde crud-verde inchis iar inflorescenta creste spre varful tulpinilor in nuante de albastru-violet. Frunzele si florile cresc deasupra apelor, iazuri de mica si mare adancime(pana la un metru). Lilbelulele le adora!

Citeste si: 6 metode naturale prin care sa scapi de tantari

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tantarii reprezinta o amenintare pentru om in timpul sezonului cald! Patrund cu usurinta in orice casa si...
Tantarii ne invadeaza locuintele odata cu cresterea temperaturilor si ataca fara mila, mai ales pe cei cu...
Tantarii reprezinta o amenintare pentru om in timpul sezonului cald! Patrund cu usurinta in orice casa si...